Hvordan kommer turisterne rundt i Østjylland og Vestsverige, hvis de gerne vil sætte et positivt aftryk på miljøet? Det er omdrejningspunktet for et interregionalt EU-projekt, Norddjurs Kommune har taget initiativ til.

Svaret skal findes gennem undersøgelser, analyser og forsøg i praksis. I den indledende fase har aktører fra turisterhvervet fra både by og land, bus- og færgeselskaber, universiteter og kommuner for første gang sat sig sammen for at drøfte mulighederne. En af dem er Trine Graae Lundorf, der er udviklingschef i Visit Aarhus.

”Erhvervsturisterne er for alvor begyndt at efterspørge bæredygtige løsninger på konferencer og møder. Vi forventer, at det vil smitte af på de private gæster, og så skal vi være klar til at tage imod dem”, siger hun.

Har du fået læst?

Bæredygtighedsvideo: Sådan blev burgerkæde klimapositiv

På HORESTA Årsdag var seks af hotel- og restauranterhvervets grønne frontløbere udvalgt til at fortælle, hvad de er særligt stolte af at være lykkedes med, hvad angår bæredygtighed. Her kan du se videoen med Max Burgers.

Debat: Danmark skal have en turisme vi kan leve af og med

En "grøn" destination med rent vand og ingen skrald. Sådan bliver Danmark opfattet i vores europæiske nabolande. Det viser en ny analyse, hvor VisitDenmark har spurgt 6741 personer i Tyskland, Sverige, Norge, Holland og Storbritannien om deres holdning til bæredygtig turisme.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne