Hvordan kommer turisterne rundt i Østjylland og Vestsverige, hvis de gerne vil sætte et positivt aftryk på miljøet? Det er omdrejningspunktet for et interregionalt EU-projekt, Norddjurs Kommune har taget initiativ til.

Svaret skal findes gennem undersøgelser, analyser og forsøg i praksis. I den indledende fase har aktører fra turisterhvervet fra både by og land, bus- og færgeselskaber, universiteter og kommuner for første gang sat sig sammen for at drøfte mulighederne. En af dem er Trine Graae Lundorf, der er udviklingschef i Visit Aarhus.

”Erhvervsturisterne er for alvor begyndt at efterspørge bæredygtige løsninger på konferencer og møder. Vi forventer, at det vil smitte af på de private gæster, og så skal vi være klar til at tage imod dem”, siger hun.

Har du fået læst?

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne