Når en kro pludselig ser, at elregningen er tredoblet, og virksomheden skal finde et sekscifret beløb, så er noget, som kan true forretningens overlevelse. Og eksemplerne på udgifter på himmelfart synes næsten uendelige i turisme- og oplevelseserhvervet lige nu, fortalte HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, onsdag aften til TV2 Østjylland.

”Da coronaen ramte skulle virksomhederne hæfte for en kæmpe del af regningen. Det betød, at indehaverne måtte hæve pensionsopsparinger, bruge af egenkapitalen og låne store beløb. Der er ikke engang et år siden, at de sidste restriktioner blev løftet, og det er umuligt for virksomhederne at have fået opbygget den nødvendige polstring til den krise, som de nu står midt i,” siger HORESTAs direktør, og fortsætter:

”Regeringen har spillet ud med en indefrysningsordning, men den kan ingenlunde stå alene. Virksomhedernes udfordringer er af en helt anden kaliber. Derfor opfordrer vi regeringen til at gå tilbage i tænkeboksen, så vi kan få nogle smarte løsninger til erhvervslivet, som ikke puster til inflationen, men samtidig sikrer virksomhedernes konkurrenceevne. Og så skal man selvfølgelig tage med i overvejelserne, hvilke industrier det er, der rummer både et stort beskæftigelsesmuligheder og eksportpotentiale,” siger Jannick Nytoft.

Han understreger, at regningerne vælter ind i et jævnt flow i virksomhederne, og derfor er der behov for, at ordningerne til erhvervslivet bliver sat hurtigt i spil. For der er ingen tvivl om, at indehavere og direktører lige nu sidder og sammenholder udgiftsstigningerne med, hvad der står på bankbogen, lyder budskabet fra Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind