I disse uger afprøver de første folkeskoleelever et nyudviklet, digitalt karrierespil, der er en del af Hospitality Career-projektet, som HORESTA og 3F står bag. Ambitionen er at nå ud til eleverne i 7. klasse og præsentere dem for de mange muligheder, der er ved at tage en uddannelse i hotel- og restaurantbranchen.

Uddannelsesvejleder Martin Nielsen fra Frederiksberg Kommune har været inddraget i testfasen, og er meget begejstret for spillet. Han har allerede booket karrierespillet til flere skoler på Frederiksberg som et led i undervisningen.

”Jeg har set nogle elever, der har været fuldt optagede af det her nye karrierespil. Der er et godt flow, og det matcher de unge utrolig godt. Spillet indeholder spørgsmål, der har dannet grobund for en rigtig fin debat mellem eleverne, og jeg har hørt det beskrevet som både virkelighedsnært og levende,” siger han, og fortsætter:

”Denne form for karrierelæring handler om at præsentere de unge for nogle muligheder, som de måske ikke var bekendte med. De ved, hvad et hotel eller en restaurant er, men de har ikke nødvendigvis kendskab til alt det, som sker bag kulissen. Og der er det her et virkelig godt værktøj,” siger Martin Nielsen.

Patrick Lykke Eilert er projektleder hos Hospitality Career og har været med til at udvikle karrierespillet.

”Vi håber, at karrierespillet vækker de unges nysgerrighed, og at det giver flere unge lyst til og mod på at prøve kræfter med en uddannelse i vores branche. For os er det vigtigt, at eleverne får øjnene op for, at hotel- og restauranterhvervet kan skabe et sjovt, udfordrende og meningsfuldt arbejdsliv, hvor mulighederne er store, og hvor der er plads til alle,” siger Patrick Lykke Eilert.

Planen er, at spillet skal rulles ud på 20 folkeskoler i løbet af efteråret 2022.

Patrick Lykke Eilert
Projektleder
Patrick Lykke Eilert

Efter fem sabbatår og en omvej går Mattias nu efter barndomsdrømmen: ”Det var spild af tid at vælge gymnasiet”

Køkkenchef Brian Grensteen fra Brasserie Bordeaux i Odense giver sine bedste fifs videre til Mattias Mulnæs, der som nyeste medlem af brasseriets køkkenhold. Siden den 1. december 2022 har Mattias været i Ny Mesterlære som kok, og han er dermed en af de unge under uddannelse, som statsminister Mette Frederiksen efterspurgte flere af, da hun den 1. januar holdt sin nytårstale fra Marienborg. I talen understregede hun blandt andet, at erhvervsuddannelserne skal være førstevalget for mange flere, skriver Erhvervplus.

Nye satser for svendeprøvegebyr i 2023

I forbindelse med pandemien dækkede Uddannelses- og Samarbejdsfonden alle overenskomstdækkede virksomheders svendeprøvegebyrer i 2021 og 2022. Nu er puljen brugt op, og fra den 1. januar vil alle igen skulle dække elevernes svendeprøvegebyr.

Log ind