Stor efterspørgsel på oplevelser i juli blev ikke kun omsat til mange gæstebesøg og overnatninger. Det betød også, at branchens beskæftigelse nåede et historisk højt niveau. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Hotel- og restaurantbranchen (inkl. camping, feriecentre, vandrerhjem m.v.) havde i juli 140.188 ansatte, og det er 2.800 flere end i juni. Dermed nåede erhvervet i højsæsonen 12.300 flere beskæftigede sammenlignet med 2019, før pandemien ramte.

Branchens gode sommer er dog for nogle virksomhederne afløst af store bekymringer om udgifterne.

”Ingen ved præcis, hvad vi kigger ind i med den nuværende situation. Virkeligheden er, at udgifterne er vokset i et historisk tempo, og det stiller store krav til virksomhederne, hvis der skal være nok penge til at betale regningerne. Heldigvis har vi frem til udgangen af august set, at branchens omsætning ligger på et højt niveau, og det håber vi selvfølgelig fortsætter. For hvis efterspørgslen aftager, vil det dog få store konsekvenser,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

Mens hotel- og restauranterhvervets beskæftigelse steg, så skete der et fald i det øvrige erhvervsliv i juli.

Mange hoteller forventer faldende omsætning

Omsætningsforventningerne blandt overnatningsstederne tegner et dystert billede af starten på året, fortæller Danmarks Statistik. Hele 52 pct. forudser faldende omsætning de næste tre måneder, mens blot 5 pct. tror på en stigning, da de blev spurgt i januar. Billedet stemmer godt overens med HORESTAs seneste medlemsanalyse, hvor størstedelen af hotellerne forventede et svært første kvartal af 2023.

Ledighedskøen voksede i december - og det vil fortsætte i 2023

Efter at Danmarks Statistik tirsdag offentliggjorde ledighedstal for dansk økonomi i december, lyder vurderingen fra cheføkonom i Nykredit, Palle Sørensen, at virkeligheden er ved at indhente det danske arbejdsmarked, skriver Børsen.
Tallene viser, at fra november til december steg antallet af ledige med 2.700 til 80.800 personer, hvilket svarer til 2,7 procent af den samlede arbejdsstyrke.

Hoteller higede efter januar-efterspørgsel

Januar er kendt som en stille måned i hotelerhvervet, men alligevel var der flere overnatningsvirksomheder end normalt, der savnede efterspørgsel. Faktisk svarer flere end 6 ud af 10 overnatningssteder, at de oplevede mangel på efterspørgsel i januar, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Log ind