Stor efterspørgsel på oplevelser i juli blev ikke kun omsat til mange gæstebesøg og overnatninger. Det betød også, at branchens beskæftigelse nåede et historisk højt niveau. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Hotel- og restaurantbranchen (inkl. camping, feriecentre, vandrerhjem m.v.) havde i juli 140.188 ansatte, og det er 2.800 flere end i juni. Dermed nåede erhvervet i højsæsonen 12.300 flere beskæftigede sammenlignet med 2019, før pandemien ramte.

Branchens gode sommer er dog for nogle virksomhederne afløst af store bekymringer om udgifterne.

”Ingen ved præcis, hvad vi kigger ind i med den nuværende situation. Virkeligheden er, at udgifterne er vokset i et historisk tempo, og det stiller store krav til virksomhederne, hvis der skal være nok penge til at betale regningerne. Heldigvis har vi frem til udgangen af august set, at branchens omsætning ligger på et højt niveau, og det håber vi selvfølgelig fortsætter. For hvis efterspørgslen aftager, vil det dog få store konsekvenser,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

Mens hotel- og restauranterhvervets beskæftigelse steg, så skete der et fald i det øvrige erhvervsliv i juli.

Hotelbranchen spår mørkere skyer i fremtiden

Når David Olsen bladrer gennem kalenderen med bookinger for sommeren, er den ikke lige så fyldt, som han er vant til. Han er direktør på hotellerne Wide Hotel, Ascot Hotel og Fiftyseven House. Ligesom resten af hotelbranchen forventer han at gå en tid i møde, hvor omsætningen kommer til at dale, skriver Børsen.

Pessimismen letter: Forbrugertilliden er på vej tilbage

Danskernes forventninger til deres egen og landets økonomi er historisk lavt. Men nye tal fra Danmarks Statistik viser, at pessimismen er ved at lette. I oktober lå forbrugertilliden på et rekordlavt niveau på minus 37,0, mens tallet for november ligger på minus 30,4, skriver Ritzau.

Log ind