Landets hoteller og restauranter må igen og igen sige nej til gæster, der ønsker at booke et hotelværelse eller et bord, og situationen er kun blevet værre siden genåbningen i starten af februar.
Nye tal, som Danmarks Statistik offentliggør i dag, viser, at 75 procent af hotellerne er ramt på omsætningen, fordi de mangler arbejdskraft. Det samme tal for restauranterne er 57 procent. Dermed er hotel- og restauranterhvervet et af de hårdest ramte erhverv. I maj var de tilsvarende tal 67 og 54 procent.
”Det er jo en absurd situation, vi som branche står i. Trods Ukraine-krigen og den laveste forbrugertillid i mange år jagter danskerne stadigvæk gode oplevelser i form af hotelophold og restaurantbesøg. Men alt for mange hoteller og restauranter er tvunget til at skrue ned, fordi der ikke er medarbejdere nok”, siger Jannick Nytoft, der er adm. direktør i HORESTA.
Det særlige ved situationen er, at der i foråret var ansat flere medarbejdere i hotel- og restauranterhvervet end i samme periode før coronakrisen. Endda på et tidspunkt, hvor den udenlandske turisme endnu ikke er tilbage på sporet.
Nu opfordrer HORESTA på det kraftigste Christiansborg til at handle.
”Vi repræsenterer en branche, som kan skabe langt mere omsætning – en omsætning, som kan give skatteindtægter, og som kan gøre os alle sammen rigere. Derfor appellerer vi til regeringen og oppositionen om at finde løsninger f.eks. ved at sænke beløbsgrænsen”, sagde Jannick Nytoft.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Ny forpagter ser frem til at tage imod gæster på historisk hotel
06-09-2024
-
Ny direktør i kaffeselskab skal løfte væksten
06-09-2024
-
Rekordår for Marielyst: Tyske turister strømmer til
06-09-2024
-
Fremtidens turister skal tæt på de lokale
06-09-2024
-
Fra næste år dropper Sverige afgift på flybilletter
06-09-2024
-
Travl vej ved hoteller og Burger King bliver spærret midlertidigt
06-09-2024