133.066 medarbejdere.

Så mange var der på lønningslisterne hos landets hoteller og restauranter i maj, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er flere end i juli 2019, som hidtil har været tidspunktet for branchens højeste beskæftigelse.

HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, forventer, at antallet af ansættelser vil være fortsat ind i juni og juli i år, men disse tal er endnu ikke udgivet fra Danmarks Statistik.

”Opgørelsen viser, at der er enorm efterspørgsel på oplevelser, og virksomhederne ansætter alle gode folk, de kan komme i nærheden af for at imødekomme gæsternes ønsker og behov. Og alle tal viser, at virksomhederne har brug for endnu flere medarbejdere,” siger Kristian Nørgaard.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at 75 pct. af hotellerne og 57 pct. af restauranterne må sige nej til omsætning på grund af manglende kolleger.

”Vi er ikke bedre end vores medarbejdere. De er altafgørende. Derfor er det også vigtigt, at man fra politisk side har et stærkt fokus på erhvervsuddannelserne, at øge beskæftigelsen blandt ledige danskere samt finder løsninger på de rekrutteringsudfordringer der fortsat er i forhold til potentielle medarbejdere fra udlandet,” siger HORESTAs politiske direktør.

Siden restriktionerne rasede i januar, har hotellerne og restauranterne ansat 23.000 nye medarbejdere, viser tallene.

Trods forventninger: Kæde lander millionoverskud

Egentlig forventede man ikke overskud i 2023 i den lokalforankrede hotelkæde Bornholm Hotels. En netop offentliggjort årsrapport viser dog et millionoverskud, og kædens direktør er tilfreds.

Log ind