Har du brug for gode råd til, hvad I skal være opmærksomme på, når I ansætter eller har ansat en ukrainsk borger i jeres virksomhed?

På Integrationsviden.dk har Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) samlet en række anbefalinger til virksomhederne, der står i netop denne situation. Du kan læse mere her. Det omhandler blandt andet mulighederne for mentorer, sprogvanskeligheder, opholdstilladelse og meget mere.

Samarbejde med jobcentret

Andre virksomheder kan have brug for et samarbejde med det lokale jobcenter for at finde den nye medarbejder. Til brug for dette har SIRI udarbejdet en film, som kort forklarer, hvordan man skaber et godt samarbejde mellem kommune og virksomheder med afsæt i virksomhedens behov og borgerens kompetencer. På den måde får virksomheden lige netop den medarbejder, de har brug for.

Se filmen her.

Udfordringer med sproget

Mange virksomheder melder tilbage, at manglende sprogkundskaber udgør en udfordring, når de ansætter ukrainere. Nogle kommuner er derfor i gang med at tilbyde kortere engelskkurser eventuelt i samspil med faglig opkvalificering.

Andre kommuner henviser til danskundervisning og udnytter sprogcentrenes fleksibilitet i forhold til at tilbyde undervisning om aftenen, i weekender eller online – eller ved at tilbyde sprogstøtte på virksomhederne.

HORESTA har sammen med erhvervsskolen Rybners og en række andre samarbejdspartnere lavet et forløb for ukrainere, hvor de bliver opkvalificeret og bedre rustet til at tage et job i hotel- og restauranterhvervet. Læs mere om den historie her.

headerImage

HOLD DIG OPDATERET

Start dagen med HORESTAs nyhedsbrev. Alle hverdage udsender vi rådgivning og relevante branchenyheder til din indbakke.

HORESTA: ”Politisk handling er nødvendig for at styrke beskæftigelsen”

Hverken humøret eller bundlinjen emmede af overskud i hotel- og restaurationsbranchen under coronapandemien. Bedre tider har været undervejs i et stykke tid, men nu har en ny udfordring meldt sig. I maj var 133.066 medarbejdere beskæftiget hos danske hoteller og restauranter. Det er det højeste antal nogensinde, viser tal fra Danmarks Statistik, skriver Finans.dk.

Log ind