Virksomhederne i turisme- og oplevelseserhvervet mangler kolleger, og samtidig er der stadig mange nytilkomne ukrainerne, som står uden job. Den problematik vil erhvervsskolen Rybners i samarbejde med den lokale beskæftigelsesindsats i Esbjerg, de omkringliggende kommuner og uddannelsesudbyderne AOF samt HORESTA nu bidrage til løsningen på.
Forløbet varer i ti uger, og efterfølgende vil deltagerne være bedre rustet til at tage ufaglært arbejde i køkkener på hoteller, restauranter og kantiner m.m.
Uddannelses- og projektchef i HORESTA, Pia Svane, glæder sig over at forløbet nu kommer fra land, da erhvervet oplever stor efterspørgsel på motiveret og kvalificeret arbejdskraft.
”Ukrainerne er kommet hertil på en ulykkelig baggrund, men opgaven er nu at give dem en meningsfuld tilværelse. I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi tager initiativ til at løse denne problematik med stærke samarbejdspartnere,” fortæller hun, og fortsætter:
”I løbet af disse ti uger får deltagerne nogle grundlæggende kompetencer, der er muliggør, at de kan komme ind og bidrage fra første dag i erhvervets virksomheder.”

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA-formand genvalgt for to år
07-06-2023
PRESSEKLIP
-
HORESTA og Radikale: Det er ikke en hovedstad værdig at begrænse udeservering
07-06-2023
-
HORESTA til debat: Selvfølgelig er vi interesserede i at få mere lokalt grønt og frugt ind
07-06-2023
-
Endnu et parti sår tvivl om forbud mod udeservering
07-06-2023
-
Fortsat en dårlig forretning at være verdens bedste restaurant
07-06-2023
-
Røde tal hos selskab bag restaurantkæde
07-06-2023
-
Køkkenchefs kogebog kåret som verdens bedste
07-06-2023