Til trods for stigende udgifter så ser landets hoteller og restauranter positivt på de kommende måneder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

40 pct. af hotellerne og 33 pct. af restauranterne forventer nemlig omsætningsvækst, mens blot 7 og 4 pct. af selvsamme forventer, at salget vil dykke.

HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær, fortæller, at optimismen overgår de forventninger, som man ser for eksempel hos virksomhederne i detailhandlen og byggeriet.

”Det er blevet dyrere at være dansker i år, og derfor er det meget naturligt, at man som forbruger finder steder at spare. Der er bare ikke noget lige nu, der tyder på, at det er på oplevelser, ophold eller restaurantbesøg,” siger Jonas Kjær, og fortsætter:

”De nye tal indikerer, at sommeren bliver bedre for langt størstedelen af hotel- og restauranterhvervet sammenlignet med de seneste to coronaår. Spørgsmål er så, hvad der sker derefter. Meget afhænger af, hvordan inflation og økonomisk usikkerhed sætter sig i danskernes forbrugsvaner. Mange danskere oplevede jo et liv med færre fornøjelser, da coronarestriktionerne blev lagt ned over vores branche, og vi kan håbe, at folk fortsat vil prioritere de gode middage, weekendture og alt det som vores fantastiske erhverv ellers rummer,” lyder det fra HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Flere campister – men færre campingvogne

I en årrække er antallet af campingvogne på de danske pladser faldet, mens antallet af campister har udviklet sig modsat. “Nutidens campist foretrækker en større grad af fleksibilitet,” lyder det.

Log ind