Fremover er det kun personer, der har symptomer eller en positiv test, der skal gå i selvisolation.

Har man en positiv test, men ingen symptomer eller lette symptomer, er perioden for selvisolation nedsat til minimum 4 døgn. Har man en positiv test og symptomer skal man selvisoleres indtil man er symptomfri, dog min. 4 døgn.

Anbefalingerne betyder også, at der ikke er krav om selvisolation for ”husstandskontakter” (de man bor sammen med, kærester man ikke bor sammen med, overnattende gæster/legekammerater/værelseskammerater på efterskoler o.lign.). Husstandskontakter anbefales at blive hurtig- eller PCR-testet 3 døgn efter den smittede persons testtidspunkt, dog ikke, hvis man indenfor de sidste 12 uger har været smittet.

De nye anbefalinger betyder også, at de der ikke er ”husstandskontakt” til en smittet, dvs. øvrige kontakter, som fx klassekammerater, venner, mødedeltagere, festdeltager, personer der via smitteappen får besked om, at de har været tæt på en smittet etc., ikke skal isoleres. Disse skal naturligvis have fokus på at efterleve de generelle råd til smitteforebyggelse og kan foretage en hurtigtest eller selvtest 3 døgn efter den smittedes testtidspunkt.

Det glæder HORESTA, at man nu får et sæt anbefalinger, der er mere tidssvarende:

”Det hidtidige sæt anbefalinger var fra midt i december, og vi er meget klogere på omikron i dag. Derfor har HORESTA presset på for en revurdering af reglerne, så raske medarbejdere ikke skal sidde derhjemme. Mange i vores erhverv har jo ikke muligheden for at arbejde hjemmefra, som man ser i store dele af det øvrige erhvervsliv,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA.

4,7 millioner personer har fået to stik med en covid-vaccine, og 3,5 millioner har også fået 3. stik henover efteråret og vinteren. Samtidig har anslået lidt over en million personer været smittet med omikron, siden varianten dukkede op i starten af december sidste år, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Læs mere i ”Sundhedsstyrelsens anbefalinger til kontakter til personer med covid-19.

Log ind