HORESTA opfordrer til at udfase flere af de restriktioner, som siden december har fjernet en meget stor del af omsætningen i hotel-, restaurant- og turisterhvervet.
Det sker som optakt til, at sundhedsminister Magnus Heunicke har indkaldt sundhedsordførerne til møde kl. 11. På mødet skal de drøfte, hvilke restriktioner der skal gælde, efter at de nuværende udløber på søndag.
”Det er positivt, at både regeringen og flere partier i Folketinget er klar til at lempe på de nuværende restriktioner, for eksempel i kulturlivet. Vi opfordrer til, at man også kigger på de restriktioner, som har fjernet en stor del af forretningsgrundlaget i vores erhverv”, siger HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft på TV2 News.
I hotel-, restaurant- og turisterhvervet er blandt andre kasinoer, spillehaller, nattelivsvirksomheder, forlystelsesparker, konferencer og badelande tvangslukkede. De fleste af de øvrige virksomheder i erhvervet er underlagt restriktioner.
Afgørende med en horisont
HORESTA opfordrer til, at der fra på mandag igen bliver åbnet op for mange af de tvangslukkede virksomheder, og at der samtidig bliver skruet ned for antallet af restriktioner på restauranterne. Desuden at der bliver lavet en plan for udfasning af alle øvrige restriktioner.
Restauranterne har siden midten af december opereret med både arealkrav, krav om mundbind, krav om coronapas, og derudover krav om at sende gæsterne hjem kl. 23. Her opfordrer HORESTA til at fjerne arealkravet og kravet om tidlig lukketid.
”Restriktionerne på restauranterne er så omfattende, at hver fjerde virksomhed har valgt frivilligt at lukke ned for at begrænse tabet. Branchen vil få et helt andet forretningsgrundlag, hvis man for eksempel droppede arealkravet eller udvidede åbningstiden. Det må kunne lade sig gøre nu, hvor kendskabet til omikron trods alt er langt større, end det var i december”, siger Jannick Nytoft.
For store dele af erhvervet er det helt afgørende med en horisont, hvis man ikke kan åbne fra på mandag.
Særligt for messe- og konferencecentre er det afgørende at vide, hvornår de kan slå dørene op. Det skyldes, at de har lange bookinghorisonter og uden en udmelding vil miste store dele af bookingerne i deres højsæson, februar og marts. Det samme gør sig gældende for bl.a. feriecentre med bade- og legelande, der har brug for klarhed omkring vinterferien.
”For de fleste virksomheder er januar-omsætningen væk. Februar, marts og april er også ramt, men det kan blive meget værre, hvis der ikke snart kommer en afklaring. For uden en horisont udebliver mange bookinger ind i foråret, og det gør det svært, når virksomhederne igen skal åbne. Det er vigtigt at huske på, at oplevelseserhvervet er professionelle aktører, der er eksperter i at skabe trygge og sikre rammer med god afstand, håndsprit med videre. Derfor mener vi, at man trygt kan åbne op for en lang række aktiviteter”, siger Jannick Nytoft.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA: Politisk aftale om fritidsjob vil gavne hoteller
13-09-2024
-
Erhvervsminister: turisme giver liv til landdistrikterne
13-09-2024
-
Får 35 millioner til at udvikle bæredygtig turisme
13-09-2024
-
Varm og tør sensommer luner i trængt campingbranche
13-09-2024
-
Kongrescenter giver gæster gratis transport med tog og bus
13-09-2024
-
Ultrapopulært spisested er åbnet et helt nyt sted i byen
13-09-2024