HORESTA krydser fingre og håber på, at Danmarks næste regering er klar til at lave reformer på arbejdsmarkedet.

Det var budskabet fra HORESTAs chef for turisme- og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, da hun torsdag deltog i DR-programmet P1 Debat i selskab med blandt andre folketingsmedlemmerne Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance og Pelle Dragsted fra Enhedslisten.

I programmet fortalte hun, at der trods energikrise og inflation fortsat er mangel på arbejdskraft i hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

”Vi står i en situation, hvor mange af virksomhederne i vores erhverv må sige nej til omsætning, fordi de ikke har medarbejdere nok. Derfor er vi meget optaget af, at det er en reformvenlig regering, og af samme årsag følger vi selvfølgelig meget med i forhandlingerne lige nu”, sagde hun blandt andet.

Hun fortalte desuden, at problemet ikke er mangel på tiltrækningskraft til erhvervet. Der er nemlig lige nu 10.000 flere ansat i erhvervet, end der var på samme tidspunkt af året i 2019.

HORESTA har for nylig offentliggjort 10 forslag til, hvordan den kommende regering kan øge arbejdsstyrken ved hjælp af international arbejdskraft. Baggrunden for forslagene er, at det er meget svært at finde dansk arbejdskraft i en tid med en ledighedsprocent på mellem 2 og 3.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Webinar: Genvejen til international arbejdskraft

Mange virksomheder har udfordringer med at rekruttere kvalificerede medarbejdere, men er du åben overfor at ansætte medarbejdere fra udlandet er der gratis hjælp at hente. Det kan du høre mere om på et webinar den 25. marts.

Log ind