HORESTA krydser fingre og håber på, at Danmarks næste regering er klar til at lave reformer på arbejdsmarkedet.

Det var budskabet fra HORESTAs chef for turisme- og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, da hun torsdag deltog i DR-programmet P1 Debat i selskab med blandt andre folketingsmedlemmerne Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance og Pelle Dragsted fra Enhedslisten.

I programmet fortalte hun, at der trods energikrise og inflation fortsat er mangel på arbejdskraft i hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

”Vi står i en situation, hvor mange af virksomhederne i vores erhverv må sige nej til omsætning, fordi de ikke har medarbejdere nok. Derfor er vi meget optaget af, at det er en reformvenlig regering, og af samme årsag følger vi selvfølgelig meget med i forhandlingerne lige nu”, sagde hun blandt andet.

Hun fortalte desuden, at problemet ikke er mangel på tiltrækningskraft til erhvervet. Der er nemlig lige nu 10.000 flere ansat i erhvervet, end der var på samme tidspunkt af året i 2019.

HORESTA har for nylig offentliggjort 10 forslag til, hvordan den kommende regering kan øge arbejdsstyrken ved hjælp af international arbejdskraft. Baggrunden for forslagene er, at det er meget svært at finde dansk arbejdskraft i en tid med en ledighedsprocent på mellem 2 og 3.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Ser gode takter i regeringens 2030-plan

Regeringen åbner op for mere udenlandsk arbejdskraft i sin 2030-plan, som blev præsenteret tirsdag. HORESTA glæder sig over lavere beløbsgrænser, men påpeger, at overenskomster ikke bør være et krav.

Log ind