Det bliver nu muligt for arbejdsgivere at kræve, at ansatte viser et gyldigt coronapas.

Regeringen, FH og DA indgik tidligt i dag en trepartsaftale, som skal hjælpe arbejdsgiverne til at skabe mere tryghed på arbejdspladserne.

Udover muligheden for at kræve coronapas kan man som arbejdsgiver fremadrettet også kræve, at de ansatte lader sig coronateste. Regeringen og arbejdsmarkedets parter er derudover enige om, at arbejdsgiverne kan kræve selvtest på arbejdspladsen.

”Vi er rigtig godt tilfredse med dagens aftale, som matcher det, vi har efterlyst. Aftalen giver en fleksibilitet for arbejdsgiverne til at mindske risikoen for smittespredning blandt de ansatte og dermed undgå tab af omsætning”, siger Pia Voss, der er konstitueret administrerende direktør i HORESTA.

Muligheden for at kræve test af ansatte gælder kun i forhold til corona, og aftalen gælder så længe covid-19 kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.

Regeringen vil nu bede Folketingets øvrige partier om mulighed for hastebehandling i Folketinget og om opbakning til, at aftalen kan omsættes til lovgivning.

Fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Mattias Tesfaye siger:

”Jeg er rigtig glad for, at vi på kort tid har lavet en aftale, som kan give større tryghed på arbejdspladserne og hjælpe med til, at Danmark forhåbentlig kommer gennem vinteren så godt som muligt. Vi skal fortsat passe godt på hinanden, og jeg vil opfordre folk til at lade sig vaccinere”.

Minister kommer til HORESTAs Uddannelsestopmøde

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye (S), lægger vejen forbi HORESTAs UddannelsesTopmøde, hvor vi sætter fokus på at drøfte fremtidens rekruttering. Her vil ministeren blandt andet tale om regeringens forslag om at etablere en ny ungdomsuddannelse.

Lovforslag om tryghedsvagter kritiseres for at kunne ende i ”det vilde vesten”

Står det til regeringen og justitsminister Mattias Tesfaye, vil danskerne i en forsøgsperiode kunne møde ens klædte vagter i nattelivet, i parker, butikker, forlystelsesparker og andre offentligt tilgængelige steder. Med kameraer og i særlige tilfælde i følgeskab af en hund skal tryghedsvagterne, som de hedder, sikre »ro og orden« i uroprægede områder.

Ukrainere får hurtigere adgang til arbejdsmarkedet

Ukrainere, der har indgivet ansøgning om opholdstilladelse efter særloven, og som har fået optaget fingeraftryk og personfotografi, får mulighed for at komme i arbejde, inden de får tildelt opholdstilladelsen. Tidligere har ukrainere først kunne komme i arbejde efter de har fået tildelt opholdstilladelsen.

Log ind