Flere eksperter opfordrer nu til, at kommunerne får mulighed for at lukke særskilte aktiviteter ned som alternativ til sognenedlukninger. Det sker på baggrund af, at Jomfru Ane Gade ekstraordinært er lukket ned i 14 dage på kommunens opfordring.

HORESTA mener, at det vigtigste er, at initiativerne er målrettede og har en egentlig effekt. Og skal beslutningen om nedlukningen ske i kommunerne, så skal man sikre et oplyst grundlag, og at kompensationen følger med.

”Vi skal ikke miste det sidste års erfaringer i samspillet mellem erhvervslivet og Christiansborg, og vi må ikke risikere en situation, hvor virksomhederne bliver lukket med kort varsel, uden der er klarhed over kompensationen. Den økonomiske sikring af erhvervet besluttes jo på nationalt plan, og ikke i kommunerne,” siger Kirsten Munch, politisk direktør.

HORESTA har kritiseret beslutningen om at lukke Jomfru Ane Gade ned. Dels fordi den i vid udstrækning bygger på formodninger om, hvordan smitten har spredt sig i Aalborg. Dels fordi de unge efter HORESTAs opfattelse bare vil flytte festen andre steder hen, hvor der ikke er krav om coronapas og andre restriktioner. Dermed vil beslutningen få den stik modsatte effekt af intentionen. Kirsten Munch påpeger, at det har meget store omkostninger for virksomheder at skulle lukke ned for driften.

HORESTA mener, at den nuværende smittesituation i Danmark bør give anledning til at afskaffe restriktioner. Få er indlagte, og alle over 50 år er nu tilbudt vacciner. 

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind