Kompensationsordningerne er blevet forlænget fra den 1. juli til 30. september af et politisk flertal i Folketinget, men adgangskravet er fra i dag en omsætningsnedgang på 45 pct., hvor det hidtil har været 30 pct. Dette gælder kompensationsordningerne for faste omkostninger og selvstændige, som er mulige at bruge de kommende tre måneder, mens lønkompensationen afskaffes.

HORESTA mener, at det er tidligt at kompensationen forringes og udfases.

”Den internationale turisme er på ingen måde kommet op i gear igen, og nu udfaser man kompensationsmulighederne de virksomheder, der fortsat er allerhårdest ramt. Det rammer blandt andre turismevirksomhederne i vores største byer og landets store møde- og kongresvirksomheder, der langt fra er tilbage på normalt niveau. Det er en urimelig behandling af virksomhederne efter de tab, som de er blevet påført de seneste 16 måneder,” siger Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA.

HORESTA mener, at man som minimum bør forlænge ordningerne året ud, som EU har givet unionens medlemslande lov til.

”Vi skal have virksomhederne med ud af krisen. Det nytter ikke noget, at man fra politisk side kun vil hjælpe en del af vejen, for det er restriktionerne, og konsekvenserne heraf, der står i vejen for, at de kan realisere en fornuftig omsætning. Vi er langt fra restriktionsfri, og de lukkede grænser kommer til at trække spor lang tid endnu frem,” mener Kristian Nørgaard.

Kompensationsordningerne for perioden 1. juli til 30. september kan søges til om med den 31. oktober.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind