Millioner af job er stadig i fare, og erhvervets fremtid er forbundet med store usikkerheder og spørgsmål. Sådan lyder det fra formanden i den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, Jens Zimmer Christensen, som også er formand for HORESTA, i et brev til EU-kommissær, Margrethe Vestager.

Jens Zimmer Christensen udtrykker i henvendelsen en række bekymringer forbundet med de nuværende kompensationsordninger, og HOTREC fremstiller samtidig flere forbedringsforslag.

”Kompensationsordningerne er for komplekse og for langsomme. Desuden er lofterne for hjælpen for lave, og det betyder, at erhvervslivets store aktører i dag løber panden mod muren, når de forsøger at søge den kompensation, som er afgørende for deres overlevelse. Alt dette skal vi have løst, og det skal gå stærkt. Turisme- og oplevelseserhvervets omsætning er på det ultimative lavpunkt, og likviditeten er på det stadie, hvor mange tæller dage til, at de må dreje nøglen om,” fortæller Jens Zimmer Christensen.

Han glæder sig over, at Margrethe Vestager har meldt ud, at EU-kommissionen vil se på mulighederne for at hæve kompensationsloftet. Jens Zimmer Christensen og HOTREC mener dog også, at man bør forlænge hjælpen.

"Virksomhederne har brug for at vide, hvad de kigger ind i. Ordrebogen bliver ikke med et fingerslag fyldt op. Derfor foreslår vi, at det såkaldte ”temporary framework”-regelsæt for kompensationsordninger forlænges til i hvert fald udgangen af 2021,” lyder det fra HOTRECs formand.

headerImage

HOLD DIG OPDATERET

Start dagen med HORESTAs nyhedsbrev. Alle hverdage udsender vi rådgivning og relevante branchenyheder til din indbakke.

Webinarer: Nu skal kompensationen slutafregnes

Den 30. september er sidste frist for at slutafregne kompensation. Slutafregningen skal afgøre, om din virksomhed har modtaget for lidt, for meget eller lige præcis den kompensation, som din virksomhed er berettiget.

Regeringen vil miljømærke alle destinationsselskaber

Alle offentlige turismeorganisationer skal være bæredygtighedscertificeret. Sådan lyder ambitionen i et af pejlemærkerne for dansk turisme i den strategi, som regeringen fremlagde i slutningen af juni på baggrund af et samarbejde i Det Nationale Turismeforum.

HORESTA om erhvervsturismen: ”Bekymringer er gjort til skamme”

Sammenlignet med 2020 og dermed det første coronaår er der atter fart i erhvervslivets store møder, konferencer og messer. Nye tal fra turistorganisationen Visit Denmark viser, at i 2021 gik den danske møde- og turismebranche frem med 34 pct. i forhold til året før. Der er dog fortsat et dyk på 38 pct. til 2019 og dermed før pandemien. Især ses et stort fald i de udenlandske forretningsovernatninger her i landet, skriver JP/Finans.dk.

Log ind