Derfor tager organisationen positivt imod, at regeringen sætter 9,2 milliarder kroner af til en ”corona-krigskasse” – penge, der skal gå til at rette op på krisens enorme følgevirkninger.

”Sammen med transporten er turisme- og oplevelseserhvervet ramt hårdere end noget andet erhverv af denne krise. Derfor er det vores klare håb og forventning, at en betydelig del af disse midler bliver målrettet initiativer, der kan bidrage til at få erhvervet på fode igen,” siger HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen.

Eksempelvis hotelbranchen har i øjeblikket en omsætning på 40-50 procent af det normale, mens restauranterhvervet ligger på 70-80 procent. Samtidig er hele møde-, messe- og konferencemarkedet endnu hårdere ramt, og der er ikke udsigt til forbedring i den nærmeste fremtid. I en række andre lande - blandt andre Norge og Tyskland - har man sænket momsen for målrettet at sætte gang i turismen igen.

Regeringen har foreløbig meldt meget lidt konkret ud om, hvad krigskassen skal gå til. Men HORESTA glæder sig over, at regeringen lægger op til, at regeringens eksportforum og genstartsteams skal inddrages i planlægningen.

”Det er vigtigt at forstå, at aktiviteten i vores erhverv har enorm betydning for en lang række andre erhverv. Når vi holder messer og konferencer er det ikke kun markedsføring af danske produkter og ydelser, men også af dansk viden. Tilsvarende er det uvurderlig markedsføring af Danmark over for omverden, når vi trækker udenlandske turister hertil. Derudover har turismen stor betydning for alt fra detailhandel til transport og en række andre sektorer,” siger Jens Zimmer Christensen.

Regning på regning

HORESTA støtter, at der med den nye politireform sættes penge af til en mere synlig politiindsats.

”Politi i gaderne skaber tryghed. Det er rigtig positivt, at der i forbindelse med genåbningen af Danmark har været flere betjente til stede i byerne, og vi håber, at niveauet kan opretholdes med de nye midler til politiet,” siger Jens Zimmer Christensen.

Han understreger dog samtidig, at det ikke er det rette tidspunkt at sende regningen for politireformen, for retten til tidlig tilbagetrækning, for klimaudfordringerne etc. videre til erhvervslivet. Regeringen har lagt forslag og justeringer frem, som ventes at medføre en skatteregning til erhvervslivet på mange milliarder kroner.

”I den aktuelle situation, giver det ikke mening at sætte penge af til at udbedre krigsskader med den ene hånd for så derefter at sende regning på regning afsted til erhvervslivet med den anden,” understreger HORESTA-formanden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne