HORESTA har stor ros til regeringen for hurtigt at sætte ind med en hjælpepakke til de virksomheder, som er hårdest ramt af virkningerne af corona-virussen.

”Hotel-, restaurant- og oplevelseserhvervet er det erhverv, som bliver ramt først og med størst kraft i forbindelse med en krise som denne. Det er derfor altafgørende, at regeringen har vist handlekraft og hurtigt sat initiativer i gang, som kan hjælpe med at holde hånden under vores erhvervsliv. Men hjælpepakken kan på ingen måde stå alene. Der er brug for flere initiativer til en branche, som bløder", siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

I første omgang er der tale om, at regeringen vil forlænge kredittiderne på indbetaling af A-skatter, moms og arbejdsmarkedsbidrag. Dertil kommer en kompensationsordning for de virksomheder, som er ramt af regeringens opfordring fra i fredags til at aflyse arrangementer med over 1.000 deltagere.

Hårdt ramt

Store dele af turisme- og oplevelseserhvervet modtager for tiden et meget stort antal annulleringer. Samtidig er antallet af fremtidige bookinger styrtdykket.

”Branchen er meget hårdt ramt for tiden og mister omsætning for flere hundrede millioner. Samtidig har de fortsat høje omkostninger til husleje og medarbejdere. Dette svækker likviditeten, og derfor er initiativer, som styrker likviditeten nogle af de afgørende midler at tage i brug.  Regeringen skal have stor ros for at reagere hurtigt på den krise, som for alvor tog fart i sidste uge”, siger Katia K. Østergaard.

Katia K. Østergaard roser endvidere regeringen for at anerkende turisme- og oplevelseserhvervet som et særligt udsat erhverv, der derfor har behov for initiativer, som rækker ud over den første hjælpepakke fra regeringen. Ikke mindst på beskæftigelsesområdet. 

”Vores medlemmer står i en alvorlig økonomiske situation, og den største omkostning er vores personaleomkostninger. Der er derfor hårdt brug for at se på, hvordan virksomhederne kan hjælpes yderligere på dette område. Jeg har derfor med glæde noteret mig, at vi sammen med regeringen arbejder videre med iværksættelse af en række hjælpeinitiativer også på dette område”, siger Katia K. Østergaard.

 

Julen nærmer sig – det samme gør momsfristen

December handler naturligt nok for mange om julen. Men for 156.000 virksomheder handler december også momsindberetninger og -betalinger. Momsfristen for virksomheder med kvartalsmoms er nemlig den 1. december.

Log ind