Trods den gradvise genåbning af Danmark er hotel-, restaurant- og turisterhvervet fortsat helt i knæ. Derfor er det alt for tidligt at tale om en udfasning af hjælpepakkerne for dette erhverv. Det siger HORESTA i en kommentar til rapporten fra en ekspertgruppe af økonomer, som netop har fremlagt en model for, hvordan hjælpepakkerne kan udfases.
Store dele af hotel-, restaurant- og turisterhvervet har gennem flere måneder været ramt af lukning. Dele af erhvervet er det fortsat. Samtidig har grænselukningen afskåret erhvervet fra milliarder af omsætningskroner. Erhvervet må også leve med et forsamlingsforbud på ubestemt tid samt stramme restriktioner for håndtering af gæster.
”Som erhverv er der ikke noget, vi hellere vil end at tjene vores egne penge. Men trods den gradvise genåbning er omsætningen i erhvervet fortsat ekstremt lav. Lige nu mangler vi mellem 75 og 100 procent af vores forretningsgrundlag, alene som følge af de gældende restriktioner. Vi risikerer derfor en bølge af konkurser og afskedigelser, hvis man bremser hårdt op nu”, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.
Brug for særbehandling
HORESTA glæder sig over, at ekspertgruppen er opmærksom på, at alle erhverv ikke kan skæres over én kam, når hjælpepakkerne udfases. Økonomerne peger særligt på hotel-, restaurant- og turisterhvervet som et erhverv, der får brug for særbehandling. Men ifølge HORESTA tager økonomerne ikke højde for, hvor dyb og langvarig en krise, erhvervet er sendt ud i.
Nu forventer HORESTA, at regeringen og oppositionen lever op til deres løfter igennem krisen og holder hånden under erhvervet samt hjælper virksomhederne på fode igen.
”De tørre tal taler deres tydelige sprog. Hotel-, restaurant- og turisterhvervet er ramt først, hårdest og længst tid endnu. Vi har gang på gang hørt regeringen love, at man vil ”holde hånden under dansk erhvervsliv og gøre alt hvad der skal til”. Vi har indrettet vores virksomheder, og fastholdt en meget stor del af arbejdspladserne i tillid til, at dette løfte ville blive holdt. Derfor har vi en klar forventning om, at regeringen tilpasser og forlænger hjælpepakkerne, så vi undgår en økonomisk nedsmeltning i turisterhvervet som følge af en for hurtig afvikling af den økonomiske støtte”, siger Katia K. Østergaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Engelsk i servicebranchen bliver stadig mere udbredt i København
03-10-2024
-
Populær københavnsk restaurant-kæde går konkurs
03-10-2024
-
Salg af ejendom sikrer opgradering af Benniksgaard Hotel
03-10-2024
-
VisitData kræver kompetenceløft hos mindre destinationer
03-10-2024
-
September-rekord i Københavns Lufthavn
03-10-2024
-
Ny ledelse på Vejrø Resort skal sikre fortsat vækst
03-10-2024
-
Priserne på luksushoteller stiger globalt
03-10-2024
-
Restaurantchef søges til Tangkroen med "VILD løn"
03-10-2024