Selvom nogle cafeer og restaurant nyder godt af gæster ved bordene i solen og flere hoteller langs kysterne oplever stor efterspørgsel, så er fremtidsudsigterne for mange virksomheder i turisme- og oplevelseserhvervet stadig dystre. Det viser det nye konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik.

49 pct. af hotellerne vurderer, at der er ”nogen” eller ”meget stor” risiko for, at de må afvikle virksomheden i løbet af de kommende tre måneder. Samme svar giver næsten hver femte restaurant.

”Der er ingen tvivl om, at erhvervet er hårdt ramt af krisen, og mange kæmper med at få gang i omsætningen. Om lidt stopper hjælpepakkerne, og det er medvirkende til, at virksomhederne frygter for fremtiden og indehaverne for deres levebrød. 48 pct. af sommerens hotelovernatninger sidste år var foretaget af udlændinge”, siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

93 pct. af hotellerne fortæller, at de er meget påvirkede af inden- og udenlandske restriktioner i forbindelse med corona-virussen. For restauranterne gælder det 56 pct.

”Særligt regeringens seksdagesregel for udenlandske gæster er et kæmpe benspænd for hotellerne. Til Danmarks Statistik svarer ni ud af ti hoteller, at de har mistet 75-100 pct. af omsætningen den seneste måned. Det er meget alvorligt, da vi har at gøre med begyndelsen på højsæsonen, hvor erhvervets virksomheder genererer den omsætning, der skal betale regningerne for hele året”, siger HORESTAs cheføkonom.

For restauranterne er det 26 pct. af virksomhederne, der har oplevet fald mellem 75 og 100 pct. Hertil kommer, at 16 pct. har oplevet en omsætningsnedgang på 50-75 pct. den seneste måned.

Danmarks Statistiks dataindsamlingen åbnede 28. maj og inkluderer besvarelser modtaget til og med 24. juni 2020

Læs mere i notatet fra HORESTA her.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Log ind