Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?
Det var omdrejningspunktet på mødet i Turismens Vækstrådsmødet mandag morgen.
På programmet var blandt andre lufthavnens adm. direktør Thomas Woldbye og Eva Berneke, adm. direktør i KMD og ansvarlig for klimapartnerskabet for IT, rådgivning og service, som HORESTA deltager aktivt i. Desuden gav departementschef Michael Dithmer, Erhvervsministeriet, indblik i arbejdet med den nye nationale strategi for bæredygtig turisme.
(Artiklen fortsætter efter billedet)
Fra HORESTA lød budskabet, at erhvervet har haft fokus på bæredygtighed længe, og på trods af vækst i erhvervet er CO2-udledningen per måltid nedbragt, mens CO2-udledningen på overnatninger rent faktisk er faldet.
”Bæredygtighed er allerede i dag et konkurrenceparameter for erhvervet, og vi har her en unik mulighed for, at Danmark kan differentiere sig fra andre markeder. Og det er nødvendigt, hvis vi vil have del i den bebudede globale vækst i turismen på 3,3 pct. om året frem mod 2030! Men det kræver, at vi arbejder sammen og opfinder nye måder at tænke ansvarlighed – og ikke mindst synliggøre det,” lyder det fra Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.
HORESTA fik på mødet lejlighed til at præsentere HORESTAs arbejde med bæredygtighed, og hvordan organisationen planlægger at aktivere delene af den turismestrategi, der blev præsenteret i slutningen af 2019.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Hotelvæksten spreder sig til hele landet
17-01-2025
PRESSEKLIP
-
HORESTA melder om stærkt 2024
17-01-2025
-
Satte priserne ned med 40 procent: Tilbud har fyldt bordene på restaurant
17-01-2025
-
Djurs Sommerland fornyer sig med tidlig åbning og nye oplevelser i 2025
17-01-2025
-
Sådan fordeler internationalt turistboom sig i landets kommuner
17-01-2025
-
Fritidsjob under forvandling: Nu kan unge løse flere opgaver på hoteller og i restauranter
17-01-2025
-
Charlottehaven henter erfaren profil til lejlighedshotel
17-01-2025