Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Det var omdrejningspunktet på mødet i Turismens Vækstrådsmødet mandag morgen.

På programmet var blandt andre lufthavnens adm. direktør Thomas Woldbye og Eva Berneke, adm. direktør i KMD og ansvarlig for klimapartnerskabet for IT, rådgivning og service, som HORESTA deltager aktivt i. Desuden gav departementschef Michael Dithmer, Erhvervsministeriet, indblik i arbejdet med den nye nationale strategi for bæredygtig turisme.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Fra HORESTA lød budskabet, at erhvervet har haft fokus på bæredygtighed længe, og på trods af vækst i erhvervet er CO2-udledningen per måltid nedbragt, mens CO2-udledningen på overnatninger rent faktisk er faldet.

”Bæredygtighed er allerede i dag et konkurrenceparameter for erhvervet, og vi har her en unik mulighed for, at Danmark kan differentiere sig fra andre markeder. Og det er nødvendigt, hvis vi vil have del i den bebudede globale vækst i turismen på 3,3 pct. om året frem mod 2030! Men det kræver, at vi arbejder sammen og opfinder nye måder at tænke ansvarlighed – og ikke mindst synliggøre det,” lyder det fra Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

HORESTA fik på mødet lejlighed til at præsentere HORESTAs arbejde med bæredygtighed, og hvordan organisationen planlægger at aktivere delene af den turismestrategi, der blev præsenteret i slutningen af 2019.

 

Log ind