Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Det var omdrejningspunktet på mødet i Turismens Vækstrådsmødet mandag morgen.

På programmet var blandt andre lufthavnens adm. direktør Thomas Woldbye og Eva Berneke, adm. direktør i KMD og ansvarlig for klimapartnerskabet for IT, rådgivning og service, som HORESTA deltager aktivt i. Desuden gav departementschef Michael Dithmer, Erhvervsministeriet, indblik i arbejdet med den nye nationale strategi for bæredygtig turisme.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Fra HORESTA lød budskabet, at erhvervet har haft fokus på bæredygtighed længe, og på trods af vækst i erhvervet er CO2-udledningen per måltid nedbragt, mens CO2-udledningen på overnatninger rent faktisk er faldet.

”Bæredygtighed er allerede i dag et konkurrenceparameter for erhvervet, og vi har her en unik mulighed for, at Danmark kan differentiere sig fra andre markeder. Og det er nødvendigt, hvis vi vil have del i den bebudede globale vækst i turismen på 3,3 pct. om året frem mod 2030! Men det kræver, at vi arbejder sammen og opfinder nye måder at tænke ansvarlighed – og ikke mindst synliggøre det,” lyder det fra Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

HORESTA fik på mødet lejlighed til at præsentere HORESTAs arbejde med bæredygtighed, og hvordan organisationen planlægger at aktivere delene af den turismestrategi, der blev præsenteret i slutningen af 2019.

 

Har du fået læst?

Nye kostråd og madtips sætter klima på menuen

Klimaet skal med i de officielle kostråd, så danskerne får vejledning om, hvad der er både sund og klimavenlig mad. Samtidig vil de danskere, som gerne vil ændre deres madvaner i en mere klimavenlig retning, blive hjulpet på vej af en kampagne med konkrete klimatips til hverdagsmad. Det vil fødevareminister Mogens Jensen og klimaminister Dan Jørgensen sørge for.

Vestager giver stor millionbøde til hotelkæde

Forskellige priser til forskellige nationaliteter - det går ikke i EU's indre marked. Derfor har den spanske hotelgruppe Meliá Hotels International modtaget en bøde på 6.678.000 euro (49.898.752 kroner), skriver EB.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne