Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Det var omdrejningspunktet på mødet i Turismens Vækstrådsmødet mandag morgen.

På programmet var blandt andre lufthavnens adm. direktør Thomas Woldbye og Eva Berneke, adm. direktør i KMD og ansvarlig for klimapartnerskabet for IT, rådgivning og service, som HORESTA deltager aktivt i. Desuden gav departementschef Michael Dithmer, Erhvervsministeriet, indblik i arbejdet med den nye nationale strategi for bæredygtig turisme.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Fra HORESTA lød budskabet, at erhvervet har haft fokus på bæredygtighed længe, og på trods af vækst i erhvervet er CO2-udledningen per måltid nedbragt, mens CO2-udledningen på overnatninger rent faktisk er faldet.

”Bæredygtighed er allerede i dag et konkurrenceparameter for erhvervet, og vi har her en unik mulighed for, at Danmark kan differentiere sig fra andre markeder. Og det er nødvendigt, hvis vi vil have del i den bebudede globale vækst i turismen på 3,3 pct. om året frem mod 2030! Men det kræver, at vi arbejder sammen og opfinder nye måder at tænke ansvarlighed – og ikke mindst synliggøre det,” lyder det fra Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

HORESTA fik på mødet lejlighed til at præsentere HORESTAs arbejde med bæredygtighed, og hvordan organisationen planlægger at aktivere delene af den turismestrategi, der blev præsenteret i slutningen af 2019.

 

Udsigt til ny attraktion bekymrer visse borgere

Et nyt udsigtspunkt med en højde på 40 meter i en jysk by er blevet mødt med flere kritiske røster, da en del af de lokale borgere stiller spørgsmål ved, om det vil betyde et farvel til privatlivets fred.

Flertal for turismeafgift i København

Københavns borgerrepræsentation vedtog på et møde den 30. november, at København skal have en turismeafgift. Nu skal regeringen give lov til, at kommunen kan indføre afgiften.

Log ind