Som omtalt tidligere har regeringen nedsat 13 klimapartnerskaber, der skal komme med bud på, hvordan erhvervslivet kan bidrage til at nedbringe CO2-udledningen i Danmark med 70 procent frem mod 2030.

HORESTA deltager i partnerskabet for service-, IT-, rådgivning og turismebrancherne. Et partnerskab, som også rummer restaurant- og kantineerhvervet.

Klimapartnerskaberne skal aflevere deres anbefalinger til regeringen til marts, og HORESTA har spillet ind med en række forslag, der tager afsæt i vores mangeårige arbejde og nye bæredygtighedsstrategi. Men vi vil fortsat gerne modtage forslag og gode ideer fra medlemmerne.

”Da vi lavede vores bæredygtighedsstrategi tog vi afsæt i, hvor langt erhvervet er lige nu, og hvor der er lavthængende frugter, der kan plukkes. Der er allerede taget mange initiativer på hoteller og restauranter, der nedbringer virksomhedernes klimaaftryk. Men vi vil fortsat rigtig gerne høre fra medlemmer, som har gode bud på, hvor der kan sættes ind”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA og deltager i arbejdet i klimapartnerskabet.

Hun er særligt interesseret i at høre eksempler på, om lovgivningen spærrer for bæredygtige initiativer, som ellers ville kunne bidrage til CO2-reduktionen.

”Vi ved, at viljen til omstilling er til stede i erhvervet. Derfor er tåbeligt, hvis lovgivningen bremser for gode ideer. Er det tilfældet, vil vi bede vores medlemmer om at gøre opmærksom på det. Klimapartnerskaberne er det oplagte sted at tage sådanne barrierer op”, siger Kirsten Munch.

Hun efterlyser også forslag fra medlemmerne til støtteordninger, puljer, partnerskaber eller andet, som kan sætte yderligere gang i den bæredygtige omstilling.

Har du et indspark til klimapartnerskabet – stort eller lille – må du meget gerne skrive til HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen på holt@horesta.dk.

For yderligere information kontakt:

Nye kostråd og madtips sætter klima på menuen

Klimaet skal med i de officielle kostråd, så danskerne får vejledning om, hvad der er både sund og klimavenlig mad. Samtidig vil de danskere, som gerne vil ændre deres madvaner i en mere klimavenlig retning, blive hjulpet på vej af en kampagne med konkrete klimatips til hverdagsmad. Det vil fødevareminister Mogens Jensen og klimaminister Dan Jørgensen sørge for.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne