HORESTA roser regeringen og arbejdsmarkedets parter for hurtigt at gribe ind og justere på lønkompensationsordningen, så den er tilpasset den aktuelle nedlukning i 38 kommuner og alle ramte virksomheder i hele landet.

Siden regeringen orienterede om nedlukningen i mandags, har HORESTA kritiseret, at det ville være umuligt for restauranter at sælge take away, fordi de så ikke ville kunne få adgang til lønkompensation.

HORESTA har også opfordret til, at ordningen blev udvidet, så den omfattende virksomheder, der er berørt af nedlukningen - både i og udenfor de nedlukkede kommuner. Begge dele er indeholdt i den nye aftale.

”Det er utrolig vigtigt, at der er blevet lyttet til vores budskaber. Nedlukningen rammer vores erhverv ekstremt hårdt på et tidspunkt, hvor vi i ti måneder har været underdrejet af restriktioner. Genindførelsen af lønkompensation giver virksomhederne mulighed for at fastholde deres ansatte, og det redder rigtig mange i erhvervet fra at miste deres arbejde,” siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

Hun vurderer, at både restauranter, hoteller, møde- og konferencevirksomheder samt kantinevirksomheder vil kunne få gavn af ordningen.

HORESTA opfordrer regeringen til at sikre den samme kompensation på virksomhedernes udgifter, som der nu er kommet på lønninger.

”Vi er i en situation i vores erhverv, hvor nedlukningen svarer til den, vi havde i foråret. Derfor er der også brug for at se tilsvarende på, hvordan alle ramte virksomheder kan få kompensation til de faste udgifter, og at virksomhederne kan få dækket deres udgifter ved nedlukningen. Det er for eksempel alle de råvarer, der nu ikke kan laves om til måltider,” siger Kirsten Munch.

Log ind