Må en zoologisk have eller en forlystelsespark holde åbent? Rigspolitiet har sagt ’ja’, men både erhvervsminister Simon Kollerup (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) opfordrer til, at virksomhederne ikke foregriber situationen.

Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) har sekretariat hos HORESTA. Her melder sekretariatschef Kristian Nørgaard ud, at parkerne har fulgt sundhedsmyndighedernes retningslinjer siden krisens udbrud, og det har de til hensigt at blive ved med.

Virksomhederne har ikke været omfattet af regeringens tvangslukninger, men forlystelsesparkerne har frivilligt holdt lukket siden corona-krisens udbrud. Nu er forlystelsesparkerne blevet enige om en række principper for en ansvarlig genåbning, der blandt andet sikrer, at gæsterne holdes spredt.

”Vi ved, at forsamlingsloftet på 10 personer ikke bliver hævet inden den 10. maj, og det er således den dato, som vi har øjnene rettet mod og planlægger efter. Vi tripper for at få lov til at byde gæster velkommen, og vi mener, at det er rettidig omhu at lægge en plan for, hvordan vi sikrer de bedste rammer for åbningen, når det er forsvarligt,” siger Kristian Nørgaard Nielsen, som tilføjer, at medlemmerne af FFD har flere end 7.000 medarbejdere og i vinteren har investeret flere hundrede millioner.

Han håber, at der snart bliver meldt klart ud. Det kræver nemlig store forberedelser at åbne parkerne, og gæsterne har også brug for at vide, hvad de kan forvente.

”Mange virksomheder havde planlagt åbning allerede inden påske, og den er nu blevet skubbet. Man skal huske på, at forlystelsesparkerne arbejder med en forholdsvis kort sæson, og derfor er der store økonomiske tab forbundet med at holde portene lukket,” fortæller Kristian Nørgaard.

Han ser forlystelsesparkerne som en central del af sommerens oplevelseserhverv. Og eftersom parkerne ikke forventer det sædvanlige antal udenlandske gæster, så er det endnu vigtigere, at informationen til parkerne og danskerne er tydelig.

Log ind