Hotel- og restauranterhvervet har længe været blandt de brancher med den højeste beskæftigelsesvækst.  Og nye tal fra Danmarks Statistik for 2018 viser, at det stadig er tilfældet.

Fra 2017 til 2018 har erhvervets virksomheder haft en nettotilgang på 3.671 medarbejdere, hvilket svarer til en vækst på 3,1 pct. Væksten er den samme for både hoteller og restauranter, og tilsammen beskæftiger branchen nu flere end 122.000 personer.

”Siden krisen har hotel- og restauranterhvervet år for år været blandt de stærkeste jobskabere. Ser man samlet på det generelle arbejdsmarked, er der kun en beskeden vækst på 0,7 pct. siden 2008, mens hotellerne og restauranterne har øget antallet af ansatte med 34,8 pct. Denne store vækst er også en del af forklaringen på, at mange af virksomhederne lige nu kæmper med at rekruttere nye medarbejdere”, siger HORESTAs cheføkonom Jonas Kjær.

Det seneste år er der dog tre brancher, der overgår vækstraterne fra hotel- og restauranterhvervet i opgørelsen. Det gælder industrierne for råstofindvinding (6,7 pct.), kultur og fritid (4,2 pct.) og bygge og anlæg, der har ansat 3,9 pct. flere medarbejdere på blot et år.

Beskæftigelsesvæksten på 3,1 pct. hos hotellerne og restauranterne er den laveste niveau siden 2013, viser de nye tal. Jonas Kjær mener ikke, at erhvervets beskæftigelsesfremgang stopper her.

”Hotelerhvervet får brug for mange nye hænder i takt med, at tusindvis af nye værelser ser dagens lys. Det gælder både ufaglærte og faglærte, der kan være med til at yde et højt serviceniveau til de mange besøgende”, siger Jonas Kjær.

For yderligere information kontakt:

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Nyt mærke: Skal I certificere jeres bæredygtige restaurant?

Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

Hip nazibunker forvandles til luksushotel

Bunkeren på Feldstraße i bydelen St. Pauli i Hamborg blev opført af nazisterne under 2. verdenskrig for at beskytte folk mod luftangreb. Den solide bygning har siden fået lov til at blive stående og er i dag fredet. Allerede i årene efter krigen bosatte flere virksomheder inden for mediebranchen sig i bunkeren. Siden er der både kommet koncertsteder, teatre og natklubber.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne