Hotel- og restauranterhvervet har længe været blandt de brancher med den højeste beskæftigelsesvækst.  Og nye tal fra Danmarks Statistik for 2018 viser, at det stadig er tilfældet.

Fra 2017 til 2018 har erhvervets virksomheder haft en nettotilgang på 3.671 medarbejdere, hvilket svarer til en vækst på 3,1 pct. Væksten er den samme for både hoteller og restauranter, og tilsammen beskæftiger branchen nu flere end 122.000 personer.

”Siden krisen har hotel- og restauranterhvervet år for år været blandt de stærkeste jobskabere. Ser man samlet på det generelle arbejdsmarked, er der kun en beskeden vækst på 0,7 pct. siden 2008, mens hotellerne og restauranterne har øget antallet af ansatte med 34,8 pct. Denne store vækst er også en del af forklaringen på, at mange af virksomhederne lige nu kæmper med at rekruttere nye medarbejdere”, siger HORESTAs cheføkonom Jonas Kjær.

Det seneste år er der dog tre brancher, der overgår vækstraterne fra hotel- og restauranterhvervet i opgørelsen. Det gælder industrierne for råstofindvinding (6,7 pct.), kultur og fritid (4,2 pct.) og bygge og anlæg, der har ansat 3,9 pct. flere medarbejdere på blot et år.

Beskæftigelsesvæksten på 3,1 pct. hos hotellerne og restauranterne er den laveste niveau siden 2013, viser de nye tal. Jonas Kjær mener ikke, at erhvervets beskæftigelsesfremgang stopper her.

”Hotelerhvervet får brug for mange nye hænder i takt med, at tusindvis af nye værelser ser dagens lys. Det gælder både ufaglærte og faglærte, der kan være med til at yde et højt serviceniveau til de mange besøgende”, siger Jonas Kjær.

For yderligere information kontakt:

Hotel kick-off

Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 19. marts, når HORESTA afholder Hotel kick-off i trekantområdet!

Nærmere information om tid, sted og tilmelding vil komme snarest.

Hilton klar med nyt varemærke

Hilton har foreløbig 18 hotelvaremærker fordelt på 6.000 hoteller verden over. Hotellerne i 117 lande og territorier har samlet knap en million værelser. Og nu kommer der endnu et varemærke fra Hilton-koncernen, skriver Standby.dk.

Ny hotelchef på Montra Hotel Sabro Kro

Som et led i de organisatoriske ændringer der er sket i Montra Hotel A/S i 2019 kan virksomheden nu byde velkommen til Ture Lyhne som ny hotelchef på Montra Hotel Sabro Kro. Ture Lyhne kommer fra en stilling som Category Developer, Tulip Food Company/DC Foods.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne