Når Storbritannien forlader EU, vil det blive karakteriseret som et tredjeland i forhold til EU. Hvis man ikke lander en Brexit-aftale vil det blandt andet betyde, at danske virksomheder, der handler med Storbritannien, skal følge de generelle told- og skatteregler for handel med tredjelande.

Det kan derfor være en idé allerede nu at gøre sig klart, hvilke regler og processer I skal være opmærksomme på.

Til at hjælpe virksomhederne har Skattestyrelsen og Toldstyrelsen i fællesskab udarbejdet en digital folder med titlen ”Handel med Storbritannien efter Brexit”.

Her opfordres virksomhederne blandt andet til at søge momsrefusion via eMoms senest den 29. marts, hvor briterne træder ud af EU.

Virksomheder kan desuden holde sig orienteret på www.skat.dk/brexit, som løbende opdateres.

HORESTA har tidligere bragt en historie om konsekvenserne for virksomheder med britiske medarbejdere. Læs historien her.

Sticks'n'Sushi klar til at udvide deres britiske forretning

Sticks'n'Sushi indtog London for første gang i 2012 og har med sine nuværende 10 restauranter i og omkring den engelske hovedstad konsolideret sin plads som en favorit på den britiske sushiscene. Nu kan de britiske sushiselskere se frem til den karakteristiske Sticks'n'Sushi-oplevelse i helt nye omgivelser med lanceringen af mindst to nye restauranter i 2023, skriver FødevareFokus.dk.

Log ind