Aldrig har sexchikane haft så stor bevågenhed, som det har været tilfældet, siden det første #Metoo blev lagt på nettet i oktober 2017.

Med den store opmærksomhed er der blandt andet skabt et fornyet fokus på sexchikane på arbejdspladsen, og på hvad man som arbejdsgiver kan gøre for at sikre, at dette ikke finder sted.

Advokat hos HORESTA, Emilie Struck Westersø, udtaler:

”Som arbejdsgiver har man ifølge arbejdsmiljøloven et ansvar for arbejdsmiljøet på arbejdspladsen. Dette indebærer blandt andet, at man som arbejdsgiver også kan blive ansvarlig for sexchikane på arbejdspladsen. HORESTA anbefaler derfor vores medlemmer at have en klar personalepolitik om sexchikane på arbejdspladsen.”

Med det formål at gøre medarbejdere opmærksomme på virksomhedens holdning til sexchikane, kan der med fordel indsættes et afsnit herom i en personalehåndbog. Til brug herfor har HORESTA lavet et eksempel på en tekst, som kan benyttes i denne forbindelse.

Teksten kan downloades af medlemmer i spalten til højre. 

For yderligere information kontakt:

Emilie.jpg
Advokat, LL.M
Emilie Westersø (Barselsorlov)

Personalepolitik om sexchikane
Download materiale

Her kan HORESTA-medlemmer downloade et eksempel på en personalepolitik om sexchikane.

Bliv medlem af HORESTA og få adgang til endnu mere relevant indhold og flere fordele

Har du fået læst?

Få ansættelses-kontrakten på engelsk

Hotel-, restaurant- og turismeerhvervet er en international branche med medarbejdere fra mange forskellige nationer. Derfor er HORESTA og 3F nu blevet enige om en engelsk oversættelse af standardansættelseskontrakten til hovedoverenskomsten.

Ny lov om øremærket forældreorlov på vej

Et kommende EU-orlovsdirektiv ser ud til at betyde nogle markante ændringer for den forældreorlov, som vi kender i dag.
Et af hovedpunkterne i forslaget, der dog endnu ikke er vedtaget, er, at hver af forældrene fremover skal have øremærket to måneders forældreorlov, hvortil der skal knyttes en ydelse, som EU's medlemslande dog selv skal fastsætte.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne