Aldrig har sexchikane haft så stor bevågenhed, som det har været tilfældet, siden det første #Metoo blev lagt på nettet i oktober 2017.

Med den store opmærksomhed er der blandt andet skabt et fornyet fokus på sexchikane på arbejdspladsen, og på hvad man som arbejdsgiver kan gøre for at sikre, at dette ikke finder sted.

Advokat hos HORESTA, Emilie Struck Westersø, udtaler:

”Som arbejdsgiver har man ifølge arbejdsmiljøloven et ansvar for arbejdsmiljøet på arbejdspladsen. Dette indebærer blandt andet, at man som arbejdsgiver også kan blive ansvarlig for sexchikane på arbejdspladsen. HORESTA anbefaler derfor vores medlemmer at have en klar personalepolitik om sexchikane på arbejdspladsen.”

Med det formål at gøre medarbejdere opmærksomme på virksomhedens holdning til sexchikane, kan der med fordel indsættes et afsnit herom i en personalehåndbog. Til brug herfor har HORESTA lavet et eksempel på en tekst, som kan benyttes i denne forbindelse.

Teksten kan downloades af medlemmer i spalten til højre. 

Dette indhold er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Se eller gense webinar om registreringspligten

Har du helt styr på den nye tidsregistreringspligt, eller kunne du godt bruge en gennemgang af ændringerne? Så se eller gense vores webinar om området, hvor vi giver et overblik over, hvad det betyder for arbejdsgiver.

Log ind