HORESTA er medarrangør, når ”De Fem Styrker” i næste måned varmer op til EU-parlamentsvalget med en debat på Christiansborg.

Her vil de blandt andet udfordre kandidaterne på, hvad der sker der med et Brexit lurende om hjørnet? Kan EU øge sine klimamål og forblive konkurrencedygtig? Og giver det mening, at nogle EU-lande har problemer med høj arbejdsløshed, når vi i Danmark råber på arbejdskraft?

Debatten foregår onsdag den 9. maj kl. 13.30-15.30. i Fællessalen på Christiansborg (hvis der er udskrevet Folketingsvalg flyttes arrangementet til Dansk Rederier, Amaliegade 33, København K).

De Fem Styrker består af udover HORESTA af Landbrug & Fødevarer, Danske Rederier, Dansk Energi og Lif. Tilsammen beskæftiger vores erhverv 534.000 danskere, og vi skaber en indkomst på 414 mia. kr. svarende til ca. 1/5. af Danmarks BNP.

Program:

13.30: Ankomst og registrering

14.00: EU- valgdebat:

  • Linea Søgaard-Lidell, Venstre
  • Anders Vistisen, Dansk Folkeparti
  • Mette Bock, Liberal Alliance
  • Morten Helveg Petersen, Det Radikale Venstre
  • Pernille Weiss, Det Konservative Folkeparti
  • Karsten Hønge, SF
  • Jakob Thiemann, Socialdemokratiet
  • Jakob Nerup, Enhedslisten
  • Jan Kristoffersen, Alternativet

Moderator: Nynne Bjerre Christensen

15.30: Kaffe og netværk

Tilmelding skal ske senest mandag den 6. maj 2019. Der er et begrænset antal pladser - ”Først til mølle princip”.

Turisme

Turisme er en vigtig dansk styrkeposition, som har stor betydning for vækst og beskæftigelse i det meste af landet. Danmark ligger i dag i benhård konkurrence med vores nordeuropæiske naboer om tiltrækning af turister. Derfor er det afgørende, at vi fokuserer indsatsen på at få turisterne til Danmark og på at få ryddet ud i de benspænd, som hæmmer branchen og dens internationale konkurrenceevne. Læs mere om HORESTAs forslag her.

Erhvervsuddannelser

Erhvervsskolerne spiller en vigtig rolle i at uddanne faglærte til forskellige brancher, herunder hotel- og restaurationsbranchen. Desværre er optagelsestallene på hotel- og restaurationsuddannelserne hastigt nedadgående. Denne tendens er stærkt bekymrende, da manglen på elever vil resultere i flaskehalse ift. fremtidens faglærte arbejdskraft og true branchens evne til at kunne levere de oplevelser, vi som land er kendt for. Antallet af faglærte skal øges – læs mere om hvordan.

Log ind