Hotel- og restauranterhvervet i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island arbejder tæt sammen om at sikre erhvervet så stærk en stemme som muligt over for de nationale regeringer og over for EU.

Torsdag og fredag var formændene og direktørerne i de fem organisationer samlet til deres årlige møde for at koordinere indsatsen på tværs af landegrænserne. Denne gang foregik det i København, og det var dermed HORESTA, som var vært.

”De nordiske lande er vores største konkurrenter, når det handler om at tiltrække turister. Men på det politiske plan har det enorm betydning, at vi koordinerer indsatsen. På mange områder har vi identiske dagsordener, og her står vi langt stærkere sammen”, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA. Hun nævner blandt andet skatter og afgifter, Airbnb og onlinebookingportaler som oplagte emner for de fem organisationer at koordinere på.

De fem organisationer repræsenterer deres lande i det europæiske hotel- og restaurantsamarbejde, HOTREC, og her har de stor gavn af at stå sammen og sætte dagsorden i fællesskab. Det giver dem en stærk stemme på EU-plan, hvor HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen, repræsenterer dem i bestyrelsen.

Den danske minister for nordiske anliggender, Eva Kjer Hansen, var med, da de nordiske hotel- og restaurantorganisationer mødtes i København. Her taler hun med HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, og formanden for den svenske organisation, Visita, Maud Olofson, der er tidligere vicestatsminister, erhvervsminister og formand for Centerpartiet i Sverige.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Nyt mærke: Skal I certificere jeres bæredygtige restaurant?

Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

Hip nazibunker forvandles til luksushotel

Bunkeren på Feldstraße i bydelen St. Pauli i Hamborg blev opført af nazisterne under 2. verdenskrig for at beskytte folk mod luftangreb. Den solide bygning har siden fået lov til at blive stående og er i dag fredet. Allerede i årene efter krigen bosatte flere virksomheder inden for mediebranchen sig i bunkeren. Siden er der både kommet koncertsteder, teatre og natklubber.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne