Det skal være lettere for borgerne at undgå madspild. Derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet nye retningslinjer for salg af måltider mellem private. Det betyder, at det nu bliver muligt for borgere hyppigere at sælge små mængder måltider igennem en deleøkonomisk platform uden at skulle registreres som en fødevarevirksomhed og derved skulle leve op til en række specifikke regler på fødevareområdet.

Hos HORESTA mener man dog, at omfanget af videresalget skal kontrolleres.                         

”Som branche kan vi ikke have ondt af privat madsalg i mindre omfang. Men vi kan godt være bekymrede, når spørgsmålet lyder, hvordan myndighederne vil sikre sig mod, at platformene gør det muligt for forbrugerne at drive virksomhedslignende forretning. Det er en omfattende kontrolopgave”, siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Hun tilføjer, at det stærke regelsæt for fødevaresikkerhed, som de danske virksomheder følger, selvfølgelig også skal overholdes af de private.

I dag er det kun muligt at markedsføre fødevarer op til ca. 10 gange om året uden at være registreret hos Fødevarestyrelsen. Med de nye retningslinjer kan borgerne sælge fødevarer, fx overskudsmad, ca. en gang om ugen uden at være registreret som fødevarevirksomhed hos Fødevarestyrelsen, fortæller miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. 

”Vi skal have mindsket madspildet i Danmark. Jeg har derfor besluttet, at borgerne skal have flere muligheder for at sælge eller donere deres overskudsmad. Nye retningslinjer skal give en håndsrækning til borgerne, der gerne vil undgå madspild og være med i deleøkonomien”, siger Jakob Ellemann-Jensen.

De gældende regler for fødevaresikkerhed skal selvfølgelig stadig overholdes, herunder fx regler om, at fødevarerne ikke må være farlige, at der er sporbarhed på varerne, og at man ikke må vildlede forbrugerne, tilføjer ministeren.

Læs mere om historien her.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Iværksættere vil skabe Airbnb for møde-, konference- og selskabssteder.

Tre århusianske iværksættere har skabt søgemaskinen Eventbutler.dk, som har til hensigt at bliv møde- og eventbranchens svar på Airbnb. Virksomheden vil hjælpe private danskere og virksomheder i alle størrelser, når de skal finde og booke bl.a. bryllupper, julefrokoster, mødelokaler og større konferencer, skriver Avisen.dk.

Nu har restauratør fået nok: En af Aarhus' ældste restauranter har fået nok af 'administrativt bøvl'

Fødevarestyrelsens smiley-ordning skal gøre det nemt for forbrugerne at finde de butikker og restauranter, 'der har bedst styr på fødevarereglerne'. Derfor er det faldet Rolf Nordentoft gevaldigt for brystet, at Restaurant Dauphine, som han er medejer af, nu for anden gang på få måneder har fået en sur smiley på den kontrolrapport, han skal klistre på døren, skriver Stiften.dk.

Log ind