Det skal være lettere for borgerne at undgå madspild. Derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet nye retningslinjer for salg af måltider mellem private. Det betyder, at det nu bliver muligt for borgere hyppigere at sælge små mængder måltider igennem en deleøkonomisk platform uden at skulle registreres som en fødevarevirksomhed og derved skulle leve op til en række specifikke regler på fødevareområdet.

Hos HORESTA mener man dog, at omfanget af videresalget skal kontrolleres.                         

”Som branche kan vi ikke have ondt af privat madsalg i mindre omfang. Men vi kan godt være bekymrede, når spørgsmålet lyder, hvordan myndighederne vil sikre sig mod, at platformene gør det muligt for forbrugerne at drive virksomhedslignende forretning. Det er en omfattende kontrolopgave”, siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Hun tilføjer, at det stærke regelsæt for fødevaresikkerhed, som de danske virksomheder følger, selvfølgelig også skal overholdes af de private.

I dag er det kun muligt at markedsføre fødevarer op til ca. 10 gange om året uden at være registreret hos Fødevarestyrelsen. Med de nye retningslinjer kan borgerne sælge fødevarer, fx overskudsmad, ca. en gang om ugen uden at være registreret som fødevarevirksomhed hos Fødevarestyrelsen, fortæller miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. 

”Vi skal have mindsket madspildet i Danmark. Jeg har derfor besluttet, at borgerne skal have flere muligheder for at sælge eller donere deres overskudsmad. Nye retningslinjer skal give en håndsrækning til borgerne, der gerne vil undgå madspild og være med i deleøkonomien”, siger Jakob Ellemann-Jensen.

De gældende regler for fødevaresikkerhed skal selvfølgelig stadig overholdes, herunder fx regler om, at fødevarerne ikke må være farlige, at der er sporbarhed på varerne, og at man ikke må vildlede forbrugerne, tilføjer ministeren.

Læs mere om historien her.

For yderligere information kontakt:

Restaurantkæde får medhold i principiel sag

I februar beskrev Fødevarestyrelsens kontrollanter, hvordan medarbejderne hos Bone’s tog den salat, der ikke var blevet spist fra buffeten ved lukketid, og kørte det på køl om aftenen. Dagen efter gennemgik alle produkter en kritisk kontrol på udseende, konsistens, lugt og smag – og var alt fortsat frisk, blev produkt anvendt med andre friske produkter. Det skriver BT.dk.

Ny fødevareminister på kontrolbesøg

Fødevarestyrelsen gennemfører ca. 50.000 kontroller i detailvirksomheder om året, hvor ca. 84 pct. ender med en glad smiley. Den nye fødevareminister Mogens Jensen (S) har været med Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne