Det skal være lettere for borgerne at undgå madspild. Derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet nye retningslinjer for salg af måltider mellem private. Det betyder, at det nu bliver muligt for borgere hyppigere at sælge små mængder måltider igennem en deleøkonomisk platform uden at skulle registreres som en fødevarevirksomhed og derved skulle leve op til en række specifikke regler på fødevareområdet.

Hos HORESTA mener man dog, at omfanget af videresalget skal kontrolleres.                         

”Som branche kan vi ikke have ondt af privat madsalg i mindre omfang. Men vi kan godt være bekymrede, når spørgsmålet lyder, hvordan myndighederne vil sikre sig mod, at platformene gør det muligt for forbrugerne at drive virksomhedslignende forretning. Det er en omfattende kontrolopgave”, siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Hun tilføjer, at det stærke regelsæt for fødevaresikkerhed, som de danske virksomheder følger, selvfølgelig også skal overholdes af de private.

I dag er det kun muligt at markedsføre fødevarer op til ca. 10 gange om året uden at være registreret hos Fødevarestyrelsen. Med de nye retningslinjer kan borgerne sælge fødevarer, fx overskudsmad, ca. en gang om ugen uden at være registreret som fødevarevirksomhed hos Fødevarestyrelsen, fortæller miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. 

”Vi skal have mindsket madspildet i Danmark. Jeg har derfor besluttet, at borgerne skal have flere muligheder for at sælge eller donere deres overskudsmad. Nye retningslinjer skal give en håndsrækning til borgerne, der gerne vil undgå madspild og være med i deleøkonomien”, siger Jakob Ellemann-Jensen.

De gældende regler for fødevaresikkerhed skal selvfølgelig stadig overholdes, herunder fx regler om, at fødevarerne ikke må være farlige, at der er sporbarhed på varerne, og at man ikke må vildlede forbrugerne, tilføjer ministeren.

Læs mere om historien her.

For yderligere information kontakt:

HORESTA: ”Ny lov favner for bredt”

Vi skal branchens brodne kar til livs. Sådan lød ambitionen fra den tidligere miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, som inden han stoppede ændrede fødevareloven og indførte strengere sanktioner over for de virksomheder, som ikke overholder reglerne. Den 1. juli trådte dette nye regelsæt så i kraft.

Aarhus Food Festival: Kom til Masterclass om kulinarisk kvalitet

Hvordan får vi nicheproduktion af lokale madoplevelser og fødevarer med høj kulinarisk kvalitet til at blive en lige så stor succes som økologi? Og hvor findes de bedste råvarer egentlig? En ny HORESTA Masterclass vil blandt andet fortælle, hvordan man objektivt kan tale om kvalitet i en given råvare fra et bestemt område.

HORESTA: Sådan løfter vi dansk gastronomi

I regeringens udkast til en ny finanslov står der, at 10 mio. kr. årligt i perioden 2019-2022 har til formål at styrke dansk gastronomi. Men hvordan gør man egentlig bedst det, og hvor har pengene den største effekt?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne