Vi skal branchens brodne kar til livs. Sådan lød ambitionen fra den tidligere miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, som inden han stoppede ændrede fødevareloven og indførte strengere sanktioner over for de virksomheder, som ikke overholder reglerne. Den 1. juli trådte dette nye regelsæt så i kraft.

Den nye fødevarelov betyder blandt andet, at virksomheder kan komme i karantæne i seks måneder, hvis de i tre af de senest fire kontrolrapporter har fået anmærkninger, som de ikke har fulgt op på. HORESTA har sammen med en række andre organisationer gjort opmærksom på, at indskærpelser ikke bør tælle med i dette regnestykke, men det er alligevel tilfældet, nu hvor loven er trådt i kraft.

”Vi skal slå hårdt ned på dem, der bevidst snyder og bryder reglerne. De brodne kar skader nemlig hele erhvervet. Vi mener dog ikke, at indskærpelser er nok til at karakterisere en virksomhed således. Vi mener, at det regelsæt der netop er trådt i kraft skyder langt over målet og kan skade virksomheder uretmæssigt”, fortæller HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

Fødevarestyrelsen anslår, at der er tale om 17 virksomheder i fødevareerhvervet, som matcher betegnelsen brodne kar, mens 260 virksomheder har dårlig regelefterlevelse.

HORESTA i sit høringssvar og sammen med øvrige erhvervsorganisationer henvendt sig til politikerne med sine bekymringer om, at lovforslaget rammer skævt. HORESTA har desuden kontaktet alle fødevareordførerne og ministeren. I denne henvendelse påpeger organisationen, at det er helt ude af proportion at definere virksomheder, som har fået indskærpelser som brodne kar og vaneforbrydere.

HORESTA vil følge op i forhold til, hvor vidt loven virker efter hensigten og rammer de relativ få virksomhed, som myndigheden vil straffe via de nye virkemidler. 

For yderligere information kontakt:

HORESTA om privates maddeling: ”Reglerne skal overholdes”

Det skal være lettere for borgerne at undgå madspild. Derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet nye retningslinjer for salg af måltider mellem private. Det betyder, at det nu bliver muligt for borgere hyppigere at sælge små mængder måltider igennem en deleøkonomisk platform uden at skulle registreres som en fødevarevirksomhed og derved skulle leve op til en række specifikke regler på fødevareområdet.

Aarhus Food Festival: Kom til Masterclass om kulinarisk kvalitet

Hvordan får vi nicheproduktion af lokale madoplevelser og fødevarer med høj kulinarisk kvalitet til at blive en lige så stor succes som økologi? Og hvor findes de bedste råvarer egentlig? En ny HORESTA Masterclass vil blandt andet fortælle, hvordan man objektivt kan tale om kvalitet i en given råvare fra et bestemt område.

HORESTA: Sådan løfter vi dansk gastronomi

I regeringens udkast til en ny finanslov står der, at 10 mio. kr. årligt i perioden 2019-2022 har til formål at styrke dansk gastronomi. Men hvordan gør man egentlig bedst det, og hvor har pengene den største effekt?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne