Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
På Madens Folkemøde blev det under en debat om, hvordan man får mere grønt ind i storkøkkenerne slået fast, at alle led i værdikæden synes, det er et problem, at 70 procent af maden i de offentlige køkkener er importeret, og at vi producerer alt for lidt grønt herhjemme. Det skriver Fødevarewatch.dk.
Det synes blandt andre fødevarechef i HORESTA, Tine Skriver. “Grundpræmissen (at der skal mere dansk produceret ind i de store køkkener, red.) kan vi godt købe, fordi vi taler om madoplevelser for vores branche. 80 procent af de totale indkøb i branchen kommer fra køkkenerne i det private, og her er lokale råvarer en præmis, vi køber ind på. Det er en del af vores DNA. Selvfølgelig er vi interesserede i at få mere lokalt grønt og frugt ind,” slog hun fast under debatten.
Det handler dog også om at bruge mere af arealet til produktion af grøntsager. Tine Skriver mener blandt andet også, at der mangler avlere og nogle, der vil lægge jord til det. “I forhold til min branche skal jeg ikke stå og sige, at vi er mere villige til at betale end andre er, men vi har altså nogle andre muligheder, fordi vi lægger så meget værdi oven i, som vi kan få betaling for via gastronomien. Gastronomien kan også være med til at inspirere,” sagde Tine Skriver.
Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyborg Strand fordobler overskud og investerer massivt
08-05-2025
-
Brøndums Hotel i Skagen bliver premiumhotel
08-05-2025
-
Joe & The Juice er tilbage i plus
08-05-2025
-
Hotel Koldingfjord hædret som landets bedste venue for femte gang
08-05-2025
-
Greenpeace ændrer kampagne efter pres fra VisitDenmark
08-05-2025
-
Comwell sætter ny rekord og styrker resultatet i 2024
08-05-2025
-
Brancheprofil skal løfte Charlottehaven til næste niveau
08-05-2025
-
Portræt af en pioner: Peter Brinks forvandler hoteller og menneskeliv
08-05-2025