Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Det gennemsnitlige overskud på et dansk hotel, kro eller konferencecenter var i 2018 på 3,3 procent af omsætningen, viser den nye analyse af hotelbranchens økonomi – udarbejdet af HORESTA.
Det er et fald sammenlignet med 2016, hvor bundlinjen på tværs af branchen viste et plus på 5,3 procent.
Blandt de syv forskellige hotelkategorier, som HORESTA har analyseret i Hotel Market Report 2018/2019, er overskuddet faldet i de seks.
Den eneste kategori, som har formået at øge indtjeningen fra 2016 til 2018, er de mindste hoteller og kroer uden for hovedstaden med en omsætning under 20 millioner kroner. Her har hotellerne vendt et underskud på 0,8 procent i 2016 til et lille overskud på 0,2 procent af omsætningen i 2018.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Med ministerbesøg i Bella Center fulgte nye midler til dansk mødeturisme
25-11-2025
-
Finalefeltet er sat: Seks kokke og tjenere klar til Årets Kok og Årets Tjener 2026
25-11-2025
-
Wolt afviser konkurrence som årsag til fjernet prisklausul
25-11-2025
-
Mette Ravn stopper som direktør for Himmerland: Afløser er fundet
25-11-2025
-
Stjernekokke skal sætte turbo på dansk madturisme
25-11-2025
-
Marienlyst Strandhotel kåret som Danmarks bedste konferencehotel – igen
25-11-2025
-
Hotel med 100 værelser på vej i Viborg
25-11-2025
-
Danske kæder løber med førertrøjen på Københavns fastfoodmarked
25-11-2025