Der er brug for faglærte danske sushikokke, som kan stå i køkkenerne i de stadig flere danske sushirestauranter. Det mener Karam Ayad, der er direktør og ejer af Sushimania, skriver FødevareWatch.dk.

Det er også en problematik, som Anders Barsøe, der er adm. direktør i Letz Sushi, genkender.

"Vi har 100 stillinger som sushikok, men pt. ligger vi på omkring 87 ansatte kokke, og dermed har vi altså en række ubesatte stillinger. Vi mangler folk. Sushikokkene er vores akilleshæl. Indtil videre bruger vi vores eget uddannelsesprogram, men vi kunne godt tænke os at få etableret en reel uddannelse af sushikokke, for der er brug for flere," siger han og uddyber:

Adm. direktør på Hotel- og Restaurantskolen i Valby, Anne-Birgitte Agger, er opmærksom på problematikken, og hun er meget åben for at gøre noget ved det.

Talentuddannelse: Styrk dine medarbejderes kompetencer

At lede en kompliceret virksomhed som et hotel eller en restaurant kræver en god forståelse af kundernes- og medarbejdernes forventninger foruden samspillet mellem de forskellige funktioner i virksomheden. Det kan virksomhedens medarbejdere blive endnu bedre til på HØS' Talentuddannelse.

Sådan kan I bruge brandingkampagnen

Flere unge skal få øjnene op for mulighederne i hotel-, restaurant- og turisterhvervet, og det skal kampagnen ’Hospitality Career’, som HORESTA og 3F har lanceret, være medvirkende til.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne