Der er brug for faglærte danske sushikokke, som kan stå i køkkenerne i de stadig flere danske sushirestauranter. Det mener Karam Ayad, der er direktør og ejer af Sushimania, skriver FødevareWatch.dk.

Det er også en problematik, som Anders Barsøe, der er adm. direktør i Letz Sushi, genkender.

"Vi har 100 stillinger som sushikok, men pt. ligger vi på omkring 87 ansatte kokke, og dermed har vi altså en række ubesatte stillinger. Vi mangler folk. Sushikokkene er vores akilleshæl. Indtil videre bruger vi vores eget uddannelsesprogram, men vi kunne godt tænke os at få etableret en reel uddannelse af sushikokke, for der er brug for flere," siger han og uddyber:

Adm. direktør på Hotel- og Restaurantskolen i Valby, Anne-Birgitte Agger, er opmærksom på problematikken, og hun er meget åben for at gøre noget ved det.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Dagrofa-topchef vil eksperimentere med sushikokke i supermarkedet

Fødevarekoncernen Dagrofa, der de seneste år har kæmpet med milliardunderskud, optrapper nu kampen om det stigende antal kunder, der køber nemme madløsninger i supermarkedet, skriver Børsen. Koncernen, der bl.a. ejer butikskæderne Meny, Min Købmand, Spar og Let-Køb, vil i begyndelsen af næste år forsøge sig med nye testkoncepter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne