Madkastellet, der sidste år trakterede mere end 200.000 gæster og beskæftiger mere end 500 fast- og løsansatte, er konstant på udkig efter kvalificerede medarbejdere. Glad Fonden arbejder med inklusion i bred forstand gennem uddannelse og beskæftigelse, blandt andet til køkkener, service og rengøring.

For at skabe flere arbejdspladser for mennesker med handicap, og kvalificere arbejdskraft, har Madkastellet og Glad netop underskrevet en samarbejdsaftale. Aftalen betyder, at nogle af Glads 150 elever får bedre mulighed for beskæftigelse og for at udvikle deres fulde potentiale hos en af landets førende koncerner inden for restauration, eventcatering og kantiner.

Madkastellet arbejder strategisk med innovation, sundhed, bæredygtighed, inklusion og partnerskaber og ser frem til at byde de nye kollegaer velkomne rundt omkring i koncernen.

”Vi deler Glads mantra om, at mennesker med forskellige forudsætninger er et aktiv, der kan gøre vores samfund rigere, mere inspirerende og ikke mindst gladere og ser samarbejdet som en løftestang for værdiskabelse i vores organisation. Derudover er det en god mulighed for at skole nye kræfter til en branche, der mangler hænder,” udtaler Rasmus Pors, ejer og stifter af Madkastellet.

I følge HORESTA oplever virksomhederne i hotel- og restauranterhvervet store udfordringer med at skaffe både faglært og ufaglært arbejdskraft. Desuden viser organisationens analyser, at næsten 50 pct. af branchens virksomheder i København forventer, at udfordringer med at skaffe ufaglærte intensiveres de kommende 2-3 år.

Jobmesse i HimmerLand var en succes

HimmerLands gæster er normalt ude efter lækker gastronomi, til konference eller på spaophold, men søndag eftermiddag mellem 14-16 var der også gæster, som kom af en helt anden årsag. For anden gang i historien kunne HR Business Partner Pia Søgaard, og godt 14 kollegaer fra HimmerLands mange forskellige områder, nemlig slå dørene op til jobmesse i HimmerLand.

Ledighedskøen voksede i december - og det vil fortsætte i 2023

Efter at Danmarks Statistik tirsdag offentliggjorde ledighedstal for dansk økonomi i december, lyder vurderingen fra cheføkonom i Nykredit, Palle Sørensen, at virkeligheden er ved at indhente det danske arbejdsmarked, skriver Børsen.
Tallene viser, at fra november til december steg antallet af ledige med 2.700 til 80.800 personer, hvilket svarer til 2,7 procent af den samlede arbejdsstyrke.

Log ind