Madkastellet, der sidste år trakterede mere end 200.000 gæster og beskæftiger mere end 500 fast- og løsansatte, er konstant på udkig efter kvalificerede medarbejdere. Glad Fonden arbejder med inklusion i bred forstand gennem uddannelse og beskæftigelse, blandt andet til køkkener, service og rengøring.

For at skabe flere arbejdspladser for mennesker med handicap, og kvalificere arbejdskraft, har Madkastellet og Glad netop underskrevet en samarbejdsaftale. Aftalen betyder, at nogle af Glads 150 elever får bedre mulighed for beskæftigelse og for at udvikle deres fulde potentiale hos en af landets førende koncerner inden for restauration, eventcatering og kantiner.

Madkastellet arbejder strategisk med innovation, sundhed, bæredygtighed, inklusion og partnerskaber og ser frem til at byde de nye kollegaer velkomne rundt omkring i koncernen.

”Vi deler Glads mantra om, at mennesker med forskellige forudsætninger er et aktiv, der kan gøre vores samfund rigere, mere inspirerende og ikke mindst gladere og ser samarbejdet som en løftestang for værdiskabelse i vores organisation. Derudover er det en god mulighed for at skole nye kræfter til en branche, der mangler hænder,” udtaler Rasmus Pors, ejer og stifter af Madkastellet.

I følge HORESTA oplever virksomhederne i hotel- og restauranterhvervet store udfordringer med at skaffe både faglært og ufaglært arbejdskraft. Desuden viser organisationens analyser, at næsten 50 pct. af branchens virksomheder i København forventer, at udfordringer med at skaffe ufaglærte intensiveres de kommende 2-3 år.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne