Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Mens den danske restaurantbranche og de store fastfoodkæder buldrer afsted og oplever en markant stigning i salget år efter år, ser de danske pizzeriaer derimod ud til at have tabt terræn i et voksende takeaway-marked. Sådan lyder det fra HORESTA i Børsen.
“Markedet vokser slet ikke i samme grad som hos restauranterne. Jeg tror, at hovedforklaringen på, at væksten har været så beskeden de seneste år, er, at fastfood fra dette segment er noget, som man i højere grad kan købe i kiosker, supermarkeder og servicestationer end tidligere,” siger cheføkonom Jonas Kjær, der henviser til, at en række nye tal, som HORESTA har trukket ud af Danmarks Statistik for Børsen, viser, at der er en markant forskel i væksten i de to brancher.
Eksempelvis er salget i restauranterne, hvor bl.a. også fastfoodkæden McDonald's hører under, vokset med over 45 pct. de seneste fem år, mens omsætningen hos pizzeriaer, grillbarer og isbarer, som hører under den samme kategori i statistikkerne, blot er vokset med 18 pct. fra 2013 til 2018.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Regeringen lemper emballagekrav efter hård kritik
12-09-2025
-
Regeringen vil bane vej for lavere moms på fødevarer
12-09-2025
-
Stigende turistafgift gav ikke færre endagsturister i Venedig
12-09-2025
-
Bornholm samler nordisk turismekonference
12-09-2025
-
60 mio. kr. til 15 nye turismeprojekter
12-09-2025
-
Ustabilt vejr ramte sjællandske forlystelsesparker
12-09-2025
-
Trods store regionale forskelle: Campingpladser melder om fremgang
12-09-2025
-
Udland: AI giver kokke og hoteller nye værktøjer mod madspild
12-09-2025