HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, skriver i et debatindlæg i Børsen i dag, at turisterhvervet arbejder meget seriøst med klimadagsordenen, og advarer samtidig imod forsøg på at fremme processen via klimaafgifter.

Baggrunden for indlægget er, at S-regeringen torsdag i sidste uge meldte ud, at man nu alligevel overvejer at bringe afgiftsvåbnet i brug for at forbedre klimaregnskabet for flyrejser.

Katia K. Østergaard undrer sig over, hvorfor Socialdemokratiet nu har ændret holdning i forhold til valgkampen og slår fast, at det ikke kan skyldes erfaringerne fra andre EU-lande.

”Med undtagelse af Sverige er der ingen lande med en form for afgift på flyrejser, der har set et fald i antallet af flyvninger. Dermed er der heller ikke meget hjælp at hente fra en flyskat i regeringens jagt på at nå de 70 pct. CO2-reduktion”, skriver hun og understreger, at flybranchen i forvejen arbejder meget målrettet med at reducere sit klimaaftryk. Symbolske afgifter vil kun forsinke denne proces, fordi de vil forringe branchens økonomiske muligheder for at udvikle nye teknologier, vurderer hun.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Bæredygtighed: Hvem viser vejen i erhvervet?

Alle virksomheder i branchen tænker i dag bæredygtighed ind i de daglige rutiner - fra den største hotelkæde til den mindste restaurant. Men hvordan inspirerer vi som branche hinanden til at tage de næste skridt på en måde, der passer naturligt ind i den overordnede strategi eller den daglige drift?

Alternativet vil afskaffe rødt kød i kommune

Hakkebøffer, kødsovs og lammegryde skal ikke længere stå på menuen i københavnske børnehaver, i skolemaden eller i kommunens kantiner. Det forslår Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde fra Alternativet, skriver Politiken.

Blog: Tak for invitationen, Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen sendte tirsdag en bred invitation ud til et samarbejde om en grøn klimaplan til alle de store brancher, der har bragt landet frem. Herunder turisme- og oplevelseserhvervet. "Tak for invitationen, som vi meget gerne tager imod", siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne