Det ligner umiddelbart et væksteventyr. Danskerne bruger flere penge på at spise ude end nogensinde før. Der åbner nye spisesteder i hobetal, og både omsætningen og antallet af ansatte i branchen stiger eksplosivt, skriver Børsen.

Men under overfladen lurer en boblende cocktail af faldende indtjening, tiltagende konkurser og frygten for, at højkonjunkturen har toppet.

"Der er 20 pct. flere restauranter nu, end der er brug for i København. Vi vil se en udrensning, og den trænger vi til. Der har været en optimisme på dansk gastronomis vegne de sidste par år, som der ikke har været et kundegrundlag under," siger Bo Jacobsen, der i 28 år har drevet Restaurationen i indre København med sin kone, Lisbeth Jacobsen.

Læs hele historien her.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Aarhus’ bedste spisesteder skal kåres

Mediet i Smag Aarhus har igen sat sig for at finde de bedste spisesteder og smagsoplevelser i byen. Der vil blive kåret vindere af Smagprisen 2018 i hele syv kategorier.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne