Det ligner umiddelbart et væksteventyr. Danskerne bruger flere penge på at spise ude end nogensinde før. Der åbner nye spisesteder i hobetal, og både omsætningen og antallet af ansatte i branchen stiger eksplosivt, skriver Børsen.

Men under overfladen lurer en boblende cocktail af faldende indtjening, tiltagende konkurser og frygten for, at højkonjunkturen har toppet.

"Der er 20 pct. flere restauranter nu, end der er brug for i København. Vi vil se en udrensning, og den trænger vi til. Der har været en optimisme på dansk gastronomis vegne de sidste par år, som der ikke har været et kundegrundlag under," siger Bo Jacobsen, der i 28 år har drevet Restaurationen i indre København med sin kone, Lisbeth Jacobsen.

Læs hele historien her.

Hotel åbner nyt spisested

Mandag 25. november åbner er nyt spisested i Thyborøn. Det er Thyborøn Hotel, der har ansat en kok, og nu åbner restauranten for gæster, skriver Folkebladet Lemvig.

App viser vej til økologiske spisesteder

I 2019 har Fødevarestyrelsen fejret 10-året for Det Økologiske Spisemærke med både nyt grafisk design og landsdækkende forbrugerkampagne. Et af kampagnens budskaber har været at sætte spot på appen ”Økologiske Spisesteder”, der viser vej til restauranter, cafeer og hoteller med Det Økologiske Spisemærke.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne