Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

En ny rapport om mødemarkedets økonomiske betydning i Danmark konkluderer, at kongresser og konferencer udgør en større og større del af dansk turisme, oplyser VisitAalborg i en pressemeddelelse.

Organisationen skriver, at der i 2017 blev afholdt 4.118 kongresser og konferencer i Nordjylland mod 3.100 i 2010 - en stigning på 33 procent. Rapporten viser dog, at det samlede antal møder i regionen gik tilbage med 15 pct.

”Rapporten dokumenterer kongres- og konferenceturismens store betydning for hele landet. Og det er godt at se den store stigning i antallet af internationale besøgende, specielt til kongresser og konferencer. De internationale kongresser og konferencer er ikke bare værdifulde målt i omsætning på mødemarkedet, men de skaber også værdi for Danmark på mange andre måder. De er platforme til at vise danske faglige og kommercielle spidskompetencer, og når internationale forskere kommer hertil for at deltage i en kongres, er der et godt afsæt for danske forskere til at skabe internationale netværk”, udtaler erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Log ind