Flere steder i København og på Frederiksberg skyder nye hoteller op ad jorden. Det vil ifølge Dansk Erhverv skabe 5.000 nye arbejdspladser i løbet af de næste fire år.

Jens Zimmer Christensen, formand for HORESTA tror på, at hvis belægningsprocenten falder med de mange nye hoteller, så vil den på sigt vil stige igen.

”Der vil sandsynligvis være en periode, hvor belægningsprocenten falder. Men hvis den falder i et vist antal år, er det sandsynligt, at den vil stige igen over et tilsvarende antal år, inden den når op på de 80 procent, vi kender i dag,” siger han.

Alene hos hotelkæden Scandic kommer de i alt til at skulle bruge 800 medarbejdere til at holde de nye hoteller kørende. Ifølge HORESTA er Scandic langtfra de eneste, der vil få problemer med at finde faglært arbejdskraft, da der er stor mangel på faglærte i branchen. De mange nye hoteller vil ifølge Jens Zimmer Christensen blot gøre problemet større.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne