Antallet af konkurser i hotel- og restauranterhvervet blev næsten halveret fra januar til februar.

Mens der i januar var 38 konkurser, var der i februar 22, og det svarer meget godt til det normale niveau for denne måned. Fra 2015 til 2022 var der i gennemsnit 21 konkurser i branchen i februar måned, men antallet er svinget fra 11 til 34.

Det nye tal er en positiv udvikling sammenholdt med de seneste fire måneder, hvor der i gennemsnit har været 41 konkurser. Af de 22 konkurser i februar var de 21 i restaurantbranchen.

”Det er rigtig positivt, at færre virksomheder i vores branche måtte lukke og slukke i februar. Men vi skal nogle flere måneder ind i 2023, før vi for alvor kan se, om der er tale om en blivende ryk i en positiv retning”, siger HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind.

Danske Bank er i øvrigt moderat positive i deres vurdering af forbrugernes lyst til at købe rejser og oplevelser. I bankens seneste Spending Monitor skriver de:

”Sammenlignet med 2019 ser vi en mærkbar forbedring i både restaurant- og rejseforbrug, som nu er næsten 20 % over februar 2019-niveauet. Noget skyldes, at priserne er steget, men overordnet set er det også en indikation af, at forbrugerne er noget mere optimistiske i forhold til deres økonomi.

Stor opbakning til HORESTA forslag

HORESTA har præsenteret 10 bud på, hvordan turismen kan bidrage til vækst uden for de store byer, blandt andet ved at gøre taxalovgivningen fleksibel.

Log ind