2022 viser sig at have været et ganske fornuftigt år for den danske hotelbranche. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra HORESTA, der har spurgt ind til hotellernes økonomiske situation. Næsten 60 procent af hotellerne svarer, at deres bundlinje voksede sidste år sammenlignet med 2019. Samtidig angiver kun 17 procent, at bundlinjen er skrumpet.
“Tallene vækker selvfølgelig stor glæde hos os, da vi ved, hvor meget modvind branchen har været i de seneste tre år. Resultaterne og de positive forventninger til fremtiden er blandt andet et resultat af benhårdt arbejde ude i virksomhederne, samt en opsparet rejselyst blandt danskere og udenlandske turister, der nu endelig kommer branchen til gode,” fortæller Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i HORESTA.
Artiklen fortsætter under billedet
Selvom der er voksende bundlinjer over hele landet, tyder resultaterne på, at det især er hotellerne udenfor København, der har haft vind i sejlene. Her svarer 29 procent nemlig, at bundlinjeresultatet er væsentligt forbedret i forhold til 2019, mens dette kun gælder for 10 procent af hotellerne i København.
“Hotellerne i provinsen havde sidste år, ligesom i 2021, et virkelig godt år. Det hænger sammen med, at danskerne under corona fik øjnene op for, at der er utroligt mange spændende steder at holde ferie herhjemme. Den tendens forventer vi dog vil aftage en smule i år. Blandt andet fordi flere vil rejse til udlandet” siger Jeppe Møller-Herskind.
Når det kommer til forventninger til bundlinjen i 2023 i forhold til 2022, er de københavnske hoteller dog mere optimistiske end resten af landet. Her svarer hele 81 procent, at de forventer en enten væsentligt forbedret eller forbedret bundlinje, når de lukker dette regnskabsår. Det sammen gælder for 33 procent af hotellerne udenfor København.
I medlemsundersøgelsen svarer hotellerne også, at de vurderer deres overordnede økonomiske situation som positiv. På tværs af alle hoteller svarer 55 procent, at deres økonomiske situation er positiv, mens 19 procent vurderer den som meget positiv. Det er kun otte procent, som anser deres økonomiske situation som negativ eller meget negativ.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Engelsk i servicebranchen bliver stadig mere udbredt i København
03-10-2024
-
Populær københavnsk restaurant-kæde går konkurs
03-10-2024
-
Salg af ejendom sikrer opgradering af Benniksgaard Hotel
03-10-2024
-
VisitData kræver kompetenceløft hos mindre destinationer
03-10-2024
-
September-rekord i Københavns Lufthavn
03-10-2024
-
Ny ledelse på Vejrø Resort skal sikre fortsat vækst
03-10-2024
-
Priserne på luksushoteller stiger globalt
03-10-2024
-
Restaurantchef søges til Tangkroen med "VILD løn"
03-10-2024