Med 139.457 ansatte i august 2022 var hotel- og restauranterhvervet ca. 500 medarbejdere fra beskæftigelsesniveauet i juli, som satte rekord. Dog var det hele 12.900 flere end i august 2019, før coronaen ramte erhvervet, viser Danmarks Statistiks tal.

Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA, ser det som et udtryk for, at efterspørgslen fortsat var stor i slutningen af sommeren.

”Det er ikke unormalt, at beskæftigelsen er en smule højere i juli end i august, men det høje antal medarbejdere fortæller om, at der fortsat har været tryk på ude i virksomhederne,” siger Jonas Kjær, og fortsætter:

”Der er ikke nogen tvivl om, at de stigende udgifter vil påvirke forbrugernes vaner på tværs af segmenter, og det vil givetvis også resultere i, at nogle virksomheder må til at skære i bemandingen. En del virksomheder havde måske gjort det alligevel, da vi nu lægger højsæsonen bag os. Omfanget af denne økonomiske krise – og dennes konsekvenser - er stadig svært at spå om,” siger HORESTAs cheføkonom.

I 2019 var faldet fra juli til august 1.349 medarbejdere. Sammenlignet med august 2019 havde branchen ca. 10 pct. flere medarbejdere i samme måned i år.

Beskæftigelsen i det samlede danske erhvervsliv slog i august den tidligere rekord, der blev sat i juni måned. Faldet fra juni til juli er dermed mere end indhentet fra juli til august.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Hotelbranchen spår mørkere skyer i fremtiden

Når David Olsen bladrer gennem kalenderen med bookinger for sommeren, er den ikke lige så fyldt, som han er vant til. Han er direktør på hotellerne Wide Hotel, Ascot Hotel og Fiftyseven House. Ligesom resten af hotelbranchen forventer han at gå en tid i møde, hvor omsætningen kommer til at dale, skriver Børsen.

Pessimismen letter: Forbrugertilliden er på vej tilbage

Danskernes forventninger til deres egen og landets økonomi er historisk lavt. Men nye tal fra Danmarks Statistik viser, at pessimismen er ved at lette. I oktober lå forbrugertilliden på et rekordlavt niveau på minus 37,0, mens tallet for november ligger på minus 30,4, skriver Ritzau.

Log ind