Vilde fisk skal være frosset i mindst 24 timer ved -20 grader, hvis det skal serveres råt, eller også skal det opvarmes til en kernetemperatur på minimum 60 grader i et minut før servering. Sådan lyder reglerne i EU for at dræbe eventuelle parasitter, men den fastlagte varmebehandling på 60 graders centrumstemperatur i 1 minut  kan forhindre en god kulinarisk oplevelse, mener HORESTAs fødevarechef, Tine Skriver.

Fødevarestyrelsen har reglen for øje i en ny kontrolkampagne.

”For mange retter vil en fisk med en kernetemperatur på 42-45 grader give den bedste smagsoplevelse”, mener Tine Skriver, som  understreger, at virksomheden altid skal risikovurdere forekomst af parasitter og have procedurer for at forebygge og fjerne eventuelle parasitter i fiskekødet. Der er tale om, at det kan give sygdom hos mennesker, men hun undrer sig over, at man skulle så drastisk til værks.

”Som professionel fødevarevirksomhed er det selvfølgelig afgørende, at man har en procedure for tilberedning, som sikrer gæstens sikkerhed, og det skal man kunne bevise, hvis Fødevarekontrollen møder op,” uddyber Tine Skriver.

I første omgang er kontrolkampagnen af oplysende karakter, men det er endnu uvist, om myndighederne vil håndhæve reglerne med sanktioner.

Læs mere om fiskeparasitter her på Fødevarestyrelsens fakta-ark her.  

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Nye emballage-regler på vej

EU er kommet et skridt nærmere en ny forordning om emballage, som skal reducere brugen af plastic og øge genbrug

Log ind