Vilde fisk skal være frosset i mindst 24 timer ved -20 grader, hvis det skal serveres råt, eller også skal det opvarmes til en kernetemperatur på minimum 60 grader i et minut før servering. Sådan lyder reglerne i EU for at dræbe eventuelle parasitter, men den fastlagte varmebehandling på 60 graders centrumstemperatur i 1 minut  kan forhindre en god kulinarisk oplevelse, mener HORESTAs fødevarechef, Tine Skriver.

Fødevarestyrelsen har reglen for øje i en ny kontrolkampagne.

”For mange retter vil en fisk med en kernetemperatur på 42-45 grader give den bedste smagsoplevelse”, mener Tine Skriver, som  understreger, at virksomheden altid skal risikovurdere forekomst af parasitter og have procedurer for at forebygge og fjerne eventuelle parasitter i fiskekødet. Der er tale om, at det kan give sygdom hos mennesker, men hun undrer sig over, at man skulle så drastisk til værks.

”Som professionel fødevarevirksomhed er det selvfølgelig afgørende, at man har en procedure for tilberedning, som sikrer gæstens sikkerhed, og det skal man kunne bevise, hvis Fødevarekontrollen møder op,” uddyber Tine Skriver.

I første omgang er kontrolkampagnen af oplysende karakter, men det er endnu uvist, om myndighederne vil håndhæve reglerne med sanktioner.

Læs mere om fiskeparasitter her på Fødevarestyrelsens fakta-ark her.  

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver
headerImage

HOLD DIG OPDATERET

Start dagen med HORESTAs nyhedsbrev. Alle hverdage udsender vi rådgivning og relevante branchenyheder til din indbakke.

Nu har restauratør fået nok: En af Aarhus' ældste restauranter har fået nok af 'administrativt bøvl'

Fødevarestyrelsens smiley-ordning skal gøre det nemt for forbrugerne at finde de butikker og restauranter, 'der har bedst styr på fødevarereglerne'. Derfor er det faldet Rolf Nordentoft gevaldigt for brystet, at Restaurant Dauphine, som han er medejer af, nu for anden gang på få måneder har fået en sur smiley på den kontrolrapport, han skal klistre på døren, skriver Stiften.dk.

Folkemødet: HORESTA stiller skarpt på branchens udfordringer

Folkemødet i Allinge er stedet, hvor politiske dagsordener kan diskuteres i andre og mere uformelle rammer. HORESTA deltager igen i år, og organisationen er blandt andet værter for debatter om fødevarekrisen og dansk turismes styrkeposition på bæredygtighed samt erhvervets konkurrencekraft.

Log ind