Vilde fisk skal være frosset i mindst 24 timer ved -20 grader, hvis det skal serveres råt, eller også skal det opvarmes til en kernetemperatur på minimum 60 grader i et minut før servering. Sådan lyder reglerne i EU for at dræbe eventuelle parasitter, men den fastlagte varmebehandling på 60 graders centrumstemperatur i 1 minut kan forhindre en god kulinarisk oplevelse, mener HORESTAs fødevarechef, Tine Skriver.
Fødevarestyrelsen har reglen for øje i en ny kontrolkampagne.
”For mange retter vil en fisk med en kernetemperatur på 42-45 grader give den bedste smagsoplevelse”, mener Tine Skriver, som understreger, at virksomheden altid skal risikovurdere forekomst af parasitter og have procedurer for at forebygge og fjerne eventuelle parasitter i fiskekødet. Der er tale om, at det kan give sygdom hos mennesker, men hun undrer sig over, at man skulle så drastisk til værks.
”Som professionel fødevarevirksomhed er det selvfølgelig afgørende, at man har en procedure for tilberedning, som sikrer gæstens sikkerhed, og det skal man kunne bevise, hvis Fødevarekontrollen møder op,” uddyber Tine Skriver.
I første omgang er kontrolkampagnen af oplysende karakter, men det er endnu uvist, om myndighederne vil håndhæve reglerne med sanktioner.
Læs mere om fiskeparasitter her på Fødevarestyrelsens fakta-ark her.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA-formand genvalgt for to år
07-06-2023
PRESSEKLIP
-
HORESTA og Radikale: Det er ikke en hovedstad værdig at begrænse udeservering
07-06-2023
-
HORESTA til debat: Selvfølgelig er vi interesserede i at få mere lokalt grønt og frugt ind
07-06-2023
-
Endnu et parti sår tvivl om forbud mod udeservering
07-06-2023
-
Fortsat en dårlig forretning at være verdens bedste restaurant
07-06-2023
-
Røde tal hos selskab bag restaurantkæde
07-06-2023
-
Køkkenchefs kogebog kåret som verdens bedste
07-06-2023