HORESTA glæder sig over, at der er indgået en aftale om at forlænge lønkompensationen med fjorten dage.

”Vi har så sent som i dag efterlyst en forlængelse af lønkompensationsordningen, fordi der er mange virksomheder i vores erhverv, som har brug for ekstra tid til at få bygget omsætningen op igen. Mange er fortsat hårdt ramt af restriktioner, og derfor tegner februar til at blive en vanskelig måned for en stor del af vores medlemmer”, siger HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft.

HORESTA havde dog håbet på en aftale, der strakte sig ind i foråret end de 14 dage, der nu er aftalt.

”For blandt andre møde-, messe- og konferencebranchen kommer der til at gå et stykke tid, før de har fået omsætning nok til at kunne hente alle medarbejdere ind. Messer, konferencer, møder og større selskaber er jo ikke noget, der kommer tilbage i ordrebøgerne med kort varsel. Derfor er der brug for, at disse virksomheder får en fair chance til at bygge omsætningen op igen uden at skulle afskedige medarbejdere eller betale dem løn for en periode, hvor der ikke er noget at lave grundet restriktionerne”, siger Jannick Nytoft.

Lønkompensationsordningen dækker langt fra hele lønnen, men selv om virksomheder på lønkompensation skal betale en del af medarbejdernes løn under hjemsendelse, er den et vigtigt redskab til at undgå meget store tab for branchen.

Ingen guldgrube

Jannick Nytoft undrer sig over, at der ikke var opbakning til at forlænge ordningen yderligere.

”Så snart omsætningen er tilbage, vil virksomhederne helt automatisk hente medarbejderne ind i driften igen. Det er ingen guldgrube at have medarbejdere hjemsendt, og derfor er medarbejderne tilbage, så snart omsætningen er. Vi taler måske om 1-2 måneder for mange virksomheder, og det vil have en kolossal betydning for, at virksomhederne får en fair chance for genstart og ikke bydes på endnu en regning,” siger Jannick Nytoft.

Hotel- og restauranterhvervet tabte de første 18 måneder af coronakrisen samlet set 27 milliarder kroner i omsætning. I samme periode fik virksomhederne i erhvervet 12 milliarder kroner i kompensation.

60 pct. af HORESTAs medlemmer forventer at have brug for lønkompensation, hvis de nuværende restriktioner fortsætter efter den 1. februar.

Log ind