Tal fra Statens Serum Institut viser, at risikoen for indlæggelse kun er halvt så stor ved smitte med omikron som ved deltavarianten. Derfor kalder flere partier nu på lempelser af restriktionerne.

I HORESTA glæder man sig over resultaterne i det nye datagrundlag, og organisationen bakker op om, at det bør afspejle sig i restriktionerne.

”Restriktionerne kom hurtigt og hårdt, da bekymringen for den nye variant var stor blandt landets sundhedseksperter. Nu viser de nye tal meget tydeligt, at omikron ikke er forbundet med nær så høj indlæggelsesrisiko som deltavarianten, hvilket er positivt. Derfor har vi en forventning om, at man følger op med en plan for, hvordan vi igen kan øge forretningsgrundlaget. Omsætningen kommer ikke fuldt igen fra første dag, og lige nu sidder vores gæster og overvejer, om de kan afholde konferencen eller guldbrylluppet i marts. Skal vi holde ordrerne på bøgerne, så skal udmeldingerne komme nu,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA.

Han fremhæver blandt andet, at en gradvis genåbningsplan netop kan tage højde for, hvis situationen skulle ændre sig markant. På den måde kan det forhåbentligt undgås at skulle ud i flere nedlukninger, der hver eneste gang betyder store økonomiske tab på bl.a. varelagre. 

”Lige nu er mange af vores medlemmer tvangslukket, og flere har valgt at lukke frivilligt ned, fordi de simpelthen ikke har råd til at holde åbent set i lyset af de politiske beslutninger, der lige nu umuliggør en økonomisk bæredygtig omsætning. Vi ønsker ikke at være på kompensation et sekunder længere end nødvendigt. Restriktionerne skal have en årsag, og hvis det ikke er tilfældet, så bør de afskaffes. Det skal vi have en plan for,” siger Kristian Nørgaard.

Log ind