Har man som virksomhed forsøgt at rekruttere internationale talenter, så er man uden tvivl blevet bekendt med Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) og det medfølgende bureaukrati.

HORESTA har netop præsenteret ti forslag til mere smidige og effektive rammer for erhvervslivets rekruttering af internationale talenter, hvor et opgør med måden at tænke international arbejdskraft på står centralt. Det kommer efter, at 9 ud af 10 af branchens ansøgninger på beløbsordningen blev afvist i 2021.

Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA, fortæller, at organisationen blandt andet mener, at en ny regering bør overveje at rykke dele af SIRI fra Udlændinge- og Integrationsministeriet og over i Beskæftigelsesministeriet.

”I dag bliver asylsager og erhvervets ansøgninger efter nye nøglemedarbejdere behandlet samme sted, og vi mener mildest talt, at der er en verden til forskel på de to discipliner. Desværre er oplevelsen for erhvervet, at det næsten er lige så svært at komme hertil som flygtning og som medarbejder.
Der er brug for en ny start, og vi skal sætte en klar retning for, at en stram udlændingepolitik ikke skal betyde, at det skal være svært at rekruttere internationale medarbejdere. Derfor så vi gerne, at SIRI blev delt op, og at den del, der har med erhvervslivet at gøre, bliver flyttet over i Beskæftigelsesministeriet,” siger Kristian Nørgaard, og fortsætter:

”Virksomhederne skal mødes med rådgivning, forståelse og en samarbejdsvillighed, når de søger at rekruttere fra uden for landets grænser. I dag er det modsatte desværre tilfældet, og det skal vi have gjort op med. Virksomhederne skal hjælpes gennem nåleøjet i stedet for, at der findes ét hår i suppen,” lyder det fra HORESTAs politiske direktør.

Blandt HORESTAs øvrige forslag er en sænket beløbsgrænse, at tjenere og restaurantchefer kommer på positivlisten, og at sagsbehandlingen smidiggøres og speedes op for virksomheder, der allerede har internationale medarbejdere.

Du kan læse mere om HORESTAs ti forslag her.

 

Bellagroup Ansætter ny salgsdirektør

Kampen om gæsterne er blevet hårdere i hovedstaden i skuldersæsonen. Derfor styrker Bellagroup nu sit salgsteam med en ny direktør, som skal bidrage med analytisk tæft.

40 år ved roret: Ulla fejrer fire årtier som hotelejer

Aalbæk gl. Kro, i dag kendt som Aalbæk Badehotel, har rødder tilbage til 1818 og rummer en rig og farverig historie. Den 1. maj i år kan ejeren og restauratøren Ulla Mosich fejre sit 40-års jubilæum, en bemærkelsesværdig præstation i restaurationsbranchen.

Log ind