Mens sommerens overnatningstal viste, at mange nærmede sig normale tilstande, ser tallene for september måned endnu mere positive ud. Danmarks Statistik har netop offentliggjort overnatningstallene for årets første efterårsmåned, og heraf fremgår det, at den samlede danske overnatningsbranche har haft den bedste september nogensinde. Sammenlignet med 2019 viser tallene en fremgang på 21,3 % i overnatninger landet over.

Der er dog stor forskel, når man dykker ned i de forskellige overnatningsformer. Hotelbranchen ligger fortsat under niveauet for to år siden, men kan glæde sig over, at nedgangen er reduceret til blot 2% set i forhold til september 2019.

HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær, glæder sig over, at tendensen bevæger sig i den rigtige retning for branchen.

”Hvis vi ser bort fra hovedstadshotellerne, så har september været en god måned for de danske overnatningsvirksomheder. Det er især danskerne selv, der har skabt væksten, men det er glædeligt, at også de udenlandske turister er tilbage på campingpladser og i feriehuse.”   

Fremgang uden for hovedstaden

Det ser generelt særdeles positivt ud for hotellerne uden for hovedstadsområdet. Her kan hotelbranchen glæde sig over en fremgang i antallet af overnatninger på mellem 14-21 % i september måned.

For de københavnske hoteller er fortællingen noget mere dyster. Her har coronakrisen endnu ikke sluppet sit greb, og branchen må stadigvæk kigge langt efter de udenlandske gæster. I september var antallet af udenlandske hotelovernatninger fortsat næsten halveret sammenlignet med samme måned i 2019. Den ændrede gæstesammensætning betyder endvidere, at omsætningsnedgangen hos de københavnske hoteller er endnu større.

”De udenlandske overnatninger er nøglen til fuld genopretning. Derfor er det vigtigt, at vi holder fokus på, hvordan vi trods de seneste restriktioner kan holde momentum og tiltrække flere turister fra udlandet, så hovedstaden kan komme tilbage på niveau med resten af landet,” siger Jonas Kjær.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Log ind