Hvis et forslag fastholdes i en ny nattelivsplan for København, vil det de facto betyde, at Københavns Kommune har mulighed for helt systematisk at lukke alle de virksomheder, de ikke ønsker i det københavnske natteliv. Og helt uden mulighed for at omgøre en sådan beslutning.  Derfor er HORESTA og en række øvrige organisationer gået sammen om et fælles opråb.

Organisationerne stiller blandt andet spørgsmålene, om dette virkelig er det signal, som Københavns Kommune vil sende til omverdenen, at der er nogle virksomheder, som ikke alle velkomne? Og om det virkelig er den måde, man vil behandle et erhverv, som lige nu kæmper for deres eksistens og overlevelse, på?

Budskabet lyder, at det ikke er måden, hvorpå man skaber et stærkt brand som erhvervsvenlig kommune.

Afsluttende skriver organisationerne, at udfordringerne i det københavnske natteliv ikke går væk ved at fjerne det professionelle restauration- og nattelivs eksistensgrundlag. Det løses i dialog og samarbejder med Københavns Kommune på tværs af brancher og interessenter. Og det er den vej, vi skal fortsætte ad.

Afsenderne er Ejendom Danmark, Vin & Spiritus Organisation i Danmark, DRC – Danmarks Restauranter & Cafeer, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Danmarks Rejsebureau Forening Bryggeriforeningen, SMVdanmark, Dansk Live, KBH – Commerce & Culture, Nyhavn – Restauranterne og Barerne i Nyhavn, De Samvirkende Købmænd og HORESTA

Læs opråbet i sin fulde længde her.

Læs Berlingskes historie på opråbet her.

Ny undersøgelse: Københavnerne efterspørger mere natteliv

Københavnerne ønsker mere natteliv og ser – trods et stort offentligt fokus – ikke støjgener som et altoverskyggende problem. Det glæder HORESTA, der er klar til at bidrage med løsninger, som skaber flere gode oplevelser i byrummet.

Log ind