Gårsdagens forlig om kompensation til erhvervslivet dækker ikke hele virksomhedernes tab og regning ved de nye restriktioner, og det kritiserer HORESTA.

”En stor del af regningen for bekæmpelsen af corona lander endnu engang i skødet på vores erhverv. Vi skal igen påtage os et samfundsansvar med de nye voldsomme restriktioner, der rammer os hårdt. Vores erhverv kan nu få dækket en del af de faste omkostninger og udgifterne ved nedlukningen, men desværre står vi igen tilbage med store økonomiske tab som følge af restriktionerne,” siger HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard.

HAR I SPØRGSMÅL TIL DE NYE RESTRIKTIONER ELLER KOMPENSATIONSORDNINGERNE, KAN I SOM MEDLEM FÅ SVAR PÅ DEM PÅ HORESTAS WEBINAR I DAG KL. 11 - TILMELD

Selvom turisme- og oplevelseserhvervet ikke friholdes for økonomiske konsekvenser af restriktionerne, så glæder han sig over, at flere af HORESTAs ønsker til kompensationsaftalen er gået igennem. Udover at få sænket grænsen for kompensation fra 45 til 30 procents omsætningstab, gælder det en genoplivning af arrangørordningen, selvstændigordningen og en ny ordning for tab på letfordærvelige varer, der ikke kan sælges grundet aflyste arrangementer og julefrokoster.

(teksten fortsætter under billedet)

HORESTAs Kristian Nørgaard og Annette Hyldebrandt kommenterede i går på den nye aftale over for blandt andre TV2/News og TV-Avisen.

Kristian Nørgaard påpeger dog, at hotel-, restaurant- og turisterhvervet nu igennem 18 måneder har kæmpet med coronarestriktioner og nedlukninger, og undervejs har tabt milliarder af kroner i omsætning, samtidig med at virksomhederne har betalt en stor del af lønnen for de hjemsendte medarbejdere og desuden har oparbejdet en milliardstor gæld til det offentlige i udskudte skatter og moms.

”Vi har leveret det ene bidrag efter det andet i kampen mod corona. Taget den ene nedlukning efter den anden, og tilsvarende håndteret et hav af restriktioner. Nu må vi så oven i det hele se en kæmpe decemberomsætning forsvinde. Her havde vi håbet på, at ville få en mere dækkende kompensation, så det ikke igen er de samme virksomheder, der må tage regningen, ” siger Kristian Nørgaard.

Mange er fortsat åbne og kan trygt besøges

HORESTA opfordrer på det kraftigste til, at der klart meldes ud, at det fortsat er trygt og sikkert at tage ud for at spise, overnatte eller fornøje sig. Anbefalingen om at aflyse julefrokoster er ikke det samme som at aflyse restaurantbesøg. Der er derfor rig mulighed for, at virksomheder eller private sammenkomster tager ud og spiser en julemiddag eller overnatter hos professionelle aktører, der om nogen har styr på sikkerheden.

HORESTA afventer fortsat de kommende trepartsdrøftelser om lønkompensation, hvor organisationen ønsker, at kompensationen dækker de berørte virksomheder, uanset om de er tvangslukkede eller har forbud at holde åbent visse dele af døgnet.

Se den fulde aftale om kompensation.

 

 

Udenlandske turister løfter hotelbranchen

Aldrig før har så mange udenlandske turister rejst til Danmark som i juli måned i år. Sammenlignet med juli sidste år er der tale om en vækst på 2,4 procent. Tallene vidner om, at et større fokus på turismen betaler sig, lyder det fra HORESTA.

Pladserne revet væk til arbejdsmiljøkonference

HORESTA sætter fokus på, hvordan virksomheder kan skabe et endnu bedre arbejdsmiljø på konferencen ’Mental trivsel på menuen’. Der har været stor interesse for konferencen, som nu er fuld booket.

Log ind